Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kolba

Recommended Posts

Guest sauron987
Posted

Witam !!!! Mam pytanko do wszystkich którzy maja jakaś eMkę a konkretnie czy warto zainwestować i zamontować sobie rozkładana kolbę bo na czas dzisiejszy mam stalą . :cool:

Posted

Jeśli uważasz, że kolba jest za długa/krótka/niewygodna/brzydka/nielansowna/przeklęta/uszkodzona - to wymień.

Jeśli chodzi o moje zdanie, to uważam że kolba stała pasuje tylko do M16 i niektórych wersji "długich" - z tym, że ja jestem raczej zwolennikiem replik prawdziwej broni ostrej niż customów.

Pamiętaj, że zmieniając stała kolbę na rozkładaną (czy to na bok, czy to na prowadnicy) - musisz przenieść baterię w inne miejsce, a to wiąże się z tym, że musisz przerobić kable - czyli rozłożyć GB.

Posted (edited)
Pamiętaj, że zmieniając stała kolbę na rozkładaną (czy to na bok, czy to na prowadnicy) - musisz przenieść baterię w inne miejsce, a to wiąże się z tym, że musisz przerobić kable - czyli rozłożyć GB.

Nie do końca. Jeśli zmieni kolbę na taką z prowadnicą (collapsable stock) to niektóre z nich mają miejsce na włożenie baterii (np. seryjna w emce SF G&P). Kwestia dopasowania kolby do batki i całej repliki.

Edited by Nath
Posted

Jak już tak skrupulatnie wypowiadacie się o baterii to dodam kolejną opcje: nie musi okablowania na przód przenosić, może zamontować klasyczną kolbe do m4 oraz "kieszonkę" na baterie przy kolbie ;).

Posted

Nie do końca. Jeśli zmieni kolbę na taką z prowadnicą (collapsable stock) to niektóre z nich mają miejsce na włożenie baterii (np. seryjna w emce SF G&P). Kwestia dopasowania kolby do batki i całej repliki.

Jak już tak skrupulatnie wypowiadacie się o baterii to dodam kolejną opcje: nie musi okablowania na przód przenosić, może zamontować klasyczną kolbe do m4 oraz "kieszonkę" na baterie przy kolbie ;).

Tak czy inaczej, może okazać się, że stockowe okablowanie jest zbyt krótkie, by wyciągnąć je przez prowadnice na zewnątrz i może zabraknąć parę cm.

Posted

Masz zatem do wyboru prowizoryczne przedłużenie kabli (obcinasz wtyczkę, przedłużasz kable, lutujesz wtyczkę, ale generalnie nie polecam) albo ich wymianę na dłuższe/przeniesienie kabli na przód (możesz zrobić to sam, może ci to zrobić jakiś serwisant).

• 3 weeks later...