niec Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 witam mam problem z wyborem colta chodzi mi o jak najbliższe podobieństwo do oryginału Quote
facek20 Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 Ja mam socom gear i z wyglądu to jestem zachwycony, bardzo ładne wykonanie i odziwo że to gg to w zime nim na szczelance szczelałem :icon_biggrin: -10 stopni było Interpunkcja, ortografia... :blink: pj Quote
pidzejfat Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 Colt Tm z zestawem szkieletu i zamka od Guarder'a, w Polsce wydatek ok 400zł na samą konwersję + replika. Jeśli budżet do 500zł to nic lepszego nie kupisz niż chińskie Colty np Tercel Bell Army... Najlepsze są te z Bell'a 3 generacja. Poczytaj na forum jest pełno informacji... Socom Gear jest zbyt awaryjny (pękające zamki itp) i ma słabe pokrycie farby (odpada płatami). Quote
arend Posted March 27, 2011 Report Posted March 27, 2011 Ja mam socom gear i z wyglądu to jestem zachwycony, bardzo ładne wykonanie i odziwo że to gg to w zime nim na szczelance szczelałem :icon_biggrin: -10 stopni było Facek ile cię można prosic o to żebyś pisał poprawnie po polsku. Prosisz się o urlop. Quote
dodge6666 Posted March 27, 2011 Report Posted March 27, 2011 A ja powiem tak :D Jeśli cena nie gra roli to pidzejfat ma rację - TM + konwersja Guardera. Jeśli cena jednak gra swoją rolę to rzeczywiście najtańszą opcją będą budżetówki - klony TM takie jak Bell, Trecel, Army. Bell ma najładniejszą klasyczną M1911A1, Army ma najładniejsze MEU a Trecel... hm taką sobie 1911 z kiepskimi oznaczeniami Osobiście używam 1911'stek od WE i jestem bardzo zadowolony - co prawda mają złą opinię (w większości) ale nigdy nie miałem żadnych problemów z tymi replikami :icon_biggrin: Socom Gear i WE to dokładnie to samo, różnica polega na jakości farby we wcześniejszych modelach (w WE farba potrafiła odpadać płatami przez pocenie się ręki) jednak w replikach nowszej produkcji czerń przylega tak jak powinna :icon_biggrin: Niestety SG dodaje zawsze swoje 'socomgear.com' bądź 'made in taiwan' co hm, kiepsko wygląda... wiadomo :icon_razz2: Piszesz, że chodzi Ci o "jak najbliższe podobieństwo do oryginału" więc ponownie TM, Bell i Army - system pinów kurka i ogólna konstrukcja jest lepiej odwzorowana względem oryginału niż w WE i SG (aby rozłożyć zespół kurka musimy wyjąć kawałek szkieletu...) Quote
pidzejfat Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Gazowe -> Pistolety, rewolwery i pistolety maszynowe -> Problemy i serwis" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Gazowe -> Pistolety, rewolwery i pistolety maszynowe -> Opisy i informacje". Quote
Tona Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Jakiej firmy colt 1911 jest najładniejszy Ten z pewnością jest najładniejszy, lecz po pierwsze jeszcze nigdzie nie jest w sprzedaży, a po drugie jak już będzie to najprędzej na red wolf'ie więc jeżeli nie 'pali się' no to możesz poczekać i sobie sprowadzić jak już będzie (a będzie w tym roku na pewno :P ). Quote
Recommended Posts