Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ja mam socom gear i z wyglądu to jestem zachwycony, bardzo ładne wykonanie i odziwo że to gg to w zime nim na szczelance szczelałem :icon_biggrin: -10 stopni było

Interpunkcja, ortografia... :blink:

pj

Posted

Colt Tm z zestawem szkieletu i zamka od Guarder'a, w Polsce wydatek ok 400zł na samą konwersję + replika.

Jeśli budżet do 500zł to nic lepszego nie kupisz niż chińskie Colty np Tercel Bell Army... Najlepsze są te z Bell'a 3 generacja.

Poczytaj na forum jest pełno informacji...

Socom Gear jest zbyt awaryjny (pękające zamki itp) i ma słabe pokrycie farby (odpada płatami).

Posted

Ja mam socom gear i z wyglądu to jestem zachwycony, bardzo ładne wykonanie i odziwo że to gg to w zime nim na szczelance szczelałem :icon_biggrin: -10 stopni było

Facek ile cię można prosic o to żebyś pisał poprawnie po polsku. Prosisz się o urlop.

Posted

A ja powiem tak :D

Jeśli cena nie gra roli to pidzejfat ma rację - TM + konwersja Guardera.

Jeśli cena jednak gra swoją rolę to rzeczywiście najtańszą opcją będą budżetówki - klony TM takie jak Bell, Trecel, Army.

Bell ma najładniejszą klasyczną M1911A1, Army ma najładniejsze MEU a Trecel... hm taką sobie 1911 z kiepskimi oznaczeniami

Osobiście używam 1911'stek od WE i jestem bardzo zadowolony - co prawda mają złą opinię (w większości) ale nigdy nie miałem żadnych problemów z tymi replikami :icon_biggrin:

Socom Gear i WE to dokładnie to samo, różnica polega na jakości farby we wcześniejszych modelach (w WE farba potrafiła odpadać płatami przez pocenie się ręki) jednak w replikach nowszej produkcji czerń przylega tak jak powinna :icon_biggrin:

Niestety SG dodaje zawsze swoje 'socomgear.com' bądź 'made in taiwan' co hm, kiepsko wygląda... wiadomo :icon_razz2:

Piszesz, że chodzi Ci o "jak najbliższe podobieństwo do oryginału" więc ponownie TM, Bell i Army - system pinów kurka i ogólna konstrukcja jest lepiej odwzorowana względem oryginału niż w WE i SG (aby rozłożyć zespół kurka musimy wyjąć kawałek szkieletu...)

• 1 month later...
Posted
Jakiej firmy colt 1911 jest najładniejszy

Ten z pewnością jest najładniejszy, lecz po pierwsze jeszcze nigdzie nie jest w sprzedaży, a po drugie jak już będzie to najprędzej na red wolf'ie więc jeżeli nie 'pali się' no to możesz poczekać i sobie sprowadzić jak już będzie (a będzie w tym roku na pewno :P ).