Ziemek92 Posted March 25, 2011 Report Posted March 25, 2011 Witam! Co sądzicie o tych magach: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_low_cap/zestaw_szesciu_magazynkow_low-cap_na_70_kulek_do_serii_m4_src-2084.html Jak współpracują z waszymi replikami? Czy będą podawać poprawnie w m4a1 G&P? Pozdrawiam!
you-dash Posted March 25, 2011 Report Posted March 25, 2011 Mam takie 3 w M4A1 ARESa i sprawują się bardzo dobrze. Dobrze podają, nie ma zacięć, łatwo się je otwiera i czyści.
artur52kh Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 Magi bardzo dobre. Mam 5 takich i w M16 od CA podają bez żadnych zakłóceń. Jedynym problemem jest realna pojemność magazynka, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby weszło 70 kulek do niego zazwyczaj jest to w okolicy 50-60. Pozdrawiam Artur
Ziemek92 Posted March 26, 2011 Author Report Posted March 26, 2011 A co z g&p? Czy będzie duża różnica w spasowaniu między g&p a CA?
Spond Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 Bardzo podobnie jak kolega Artur52kh, ja również posiadam 5 sztuk i również w replice CA M15A4. Magi super, podają wszystkie kulki i spokojnie dają radę przy 30 RPS. Traktuje je dość brutalnie jednak wrażenia to na nich nie robi :D A co do spasowania to nie zauważyłem jakichś luzów czy niedokładności w stosunku do magów CA. A cena naprawdę przestępna...
PiTeQ Posted March 26, 2011 Report Posted March 26, 2011 U_mnie w M4 ICS też wszystko super. U_mnie wchodzi naweT więcej niż 70 kulek. [Zostaw replikę i wracaj do szkoły.]
Ziemek92 Posted March 26, 2011 Author Report Posted March 26, 2011 Widzę, że raczej chwalicie sobie te magi, ciekawi mnie jak bd działać z m4 od g&p, czy będzie taka sama loteria jak z pj czy może nie będą działać wcale. :icon_confused:
Ziemek92 Posted March 27, 2011 Author Report Posted March 27, 2011 Naprawdę nikt z posiadaczy G&P się nie wypowie? :icon_confused:
Guest Bart76 Posted March 30, 2011 Report Posted March 30, 2011 Niestety ja też nie mam repliki G&P lecz L85A2 ICS'a. Magazynki kupiłem na Taiwangunie ok. 3 miesiące temu. Przez ten krótki okres czasu wyrobiłem sobie pewne zdanie na ich temat i chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Ogólnie rzecz biorąc magazynki nie są źle wykonane, pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka jest jak najbardziej pozytywne. Jakość tworzywa i body magazynka, moim zdaniem, nie budzi zastrzeżeń. Zewnętrznie od magów CA odróżnia je jedynie kolor i fakt, że śruba w stopce jest zwykłym blachowkrętem krzyżakowym, a nie imbusem. W zasadzie jest to detal ale niektórych to gryzie. Wymiary zewnętrzne i rozmieszczenie wszelkich otworów w magach SRC i CA są takie same. Jeżeli dotychczas używałeś magów CA to SRC też będą pasować. Wnętrze magazynka jest wykonane poprawnie. Brak nadlewów i nierównych powierzchni na tworzywie. Można się przyczepić do tego, że sprężyna podająca kulki w żadnym z magazynków nie była zahaczona lecz tylko przyklejona klejem montażowym do elementu zabezpieczającego przed obracaniem się sprężyny. Wystarczyło poprawnie zahaczyć sprężynę do tego elementu. Jedyny problem jaki napotkałem w trakcie użytkowania tych magów (tj. wszystkich 6 sztuk) to fakt, że nie mogłem ich włożyć do gniazda magazynka w replice. Winę za to ponosił plastikowy ząbek blokujący kulki przed wypadaniem z magazynka. Ząbek ten pod naciskiem stopki komory HU powinien cofać się przy wkładaniu magazynka do repliki. Okazało się, że w każdym z magazynków ząbek ten posiadał nadlewy. Wystarczyło spiłować nadlewy i zwiększyć trochę kąt ścięcia ząbka i wszystkie magazynki bez problemu można było podłączyć do repliki. W gnieździe siedzą sztywno z minimalnym luzem. Używam tych magazynków w zamian posiadanych dotychczas hi-capów CA i od strony eksploatacyjnej sprawują się rewelacyjnie. Żadnych zacięć, problemów z ładowaniem. Wszystkie magi osiągają nominalną pojemność 70 kulek. Można jeszcze przyczepić się do powłoki lakierniczej, którą bardzo łatwo uszkodzić, ale farba w sprayu za 14 zł jest wystarczająco pomocna. Gdyby nie problemy z ząbkiem oceniłbym je na 4+, a tak daję im solidne 4. Oczywiście ilu użytkowników tyle opinii ale wydaje mi się, że jeżeli zdecydujesz się na zakup to nie będziesz żałować.
adam-krk Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 raz podpiąłem do m4a1 G&P i bardzo ładnie podawały w m4a1 G&G i też świetnie podają
czaja135 Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 podepne się trochę pod temat ;) a jak sprawują się te magazynki w AK? Chodzi mi głównie o cm.028. Chcę zakupić tez zestaw z taiwana 6 sztuk i nie chcę zrobić wtopy.
harasim Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 Magazynki od m4 do kałacha? ;) Chyba chodzi Ci o te: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_mid-cap/zestaw_szesciu_magazynkow_mid-cap_na_125_kulek_do_serii_ak_src-2085.html Ja bym na Twoim miejscu brał magi cymy, samemu posiadam 4 metalowe cymki do cm0.42 i spisują się znakomicie.
czaja135 Posted May 3, 2011 Report Posted May 3, 2011 No to opinie o SRC są podzielne ale za to nikt nie narzeka na Cymy, więc wybiorę te drugie, ta sama cena jest to ok, na allegro po 35 zł najpierw wezmę może z 3, będzie ok to dokupię, dzięki ;p
Recommended Posts