mati9714 Posted March 25, 2011 Report Posted March 25, 2011 (edited) Właśnie kupiłem ładowarkę Imax b6 i mam taki problem jak naładować baterie li-po 7.4v? Niestety nie posiadam polskiej instrukcji. Edited March 25, 2011 by mati9714 Quote
Jankus Posted March 25, 2011 Report Posted March 25, 2011 (edited) Masz tu instrukcję: http://members.multimania.co.uk/interelektronik/e_station_bc6_polska_wersja_instrukcji.pdf Edited March 25, 2011 by Jankus Quote
mati9714 Posted March 25, 2011 Author Report Posted March 25, 2011 Wszystko już ustawiłem przyciskam przycisk start przez 3 sekundy i pojawia misie na ekranie ładowarki coś takiego BATTERY CHECK... LOW VOLTAGE Niemoge znaleśc tego w instrukcji i niewiem co mam zrobić? Quote
jazoonn Posted March 25, 2011 Report Posted March 25, 2011 (edited) Napięcie na batce/jednym z ogniw spadło poniżej dopuszczalnego poziomu. Sprawdź miernikiem napięcia na celach przez gniazdo balansera. Jeżeli to będzie ten problem to pozostaje podładowanie pojedynczo ogniw do wymaganego poziomu. Z tym że sprawa jest nieco niebiezpieczna i delikatna więc to opcja w ostateczności. A na początek proponuję podejść do jakiegoś sklepu RC i poprosić o pomoc oni zrobią to fachowo i będzie git. No chyba że masz pecha i pakiet jest nie do uratowania. Trochęsię spuźniłem :) mati na czym polegał problem ???? czyżby odwrotnie podłączone kabelki ? :) Edited March 25, 2011 by jazoonn Quote
mati9714 Posted March 25, 2011 Author Report Posted March 25, 2011 wszystko było dobrze podłączone ustawiłem w ładowarce LiPo CHARGE troch podładowałem a potem LiPo BALANCE i wszystko jest już dobrze Quote
Recommended Posts