Matison Posted March 24, 2011 Report Posted March 24, 2011 Otóż posiadam baterię G&P Mini 9,6V 1600mAh i ładowarkę HK EcoSix i bateria była normalnie ładowana na 1200 i zawsze rozładowywałem ją na 8V (1V na ogniwo) i wszystko było dobrze aż do czasu kiedy batkę podłączyłem do nowej broni i użyłem przejściówki Large-Mini i po naciśnięciu spustu jedynie kabel przejściówki się nagrzał więc całkiem zmieniłem kable i broń zaczęła strzelać bez problemu ale potem pojawił się dopiero problem bo nie mogłem naładować batki powyżej 200mAh i zastosowałem kurację mrożącą lecz to raczej nic nie pomogło. Naładowałem na 400mAh i po 8h ponownie chciałem zrobić cykl D->C i rozładowało 9mAh a naładowało 10 a dalej już było i dobrze i źle. Naładowało 600 rozładowało 200, naładowało 200 rozładowało 0. Też dodam że batka traci strasznie napięcie. Po naładowaniu i odczekaniu jakiegoś czasu napięcie spadało nawet poniżej 8V rekord to 7.6V myślę że ogniwa już całkiem strzeliły zresztą bym się nie zdziwił skoro dla G&P baterie robi Intellect. Quote
Kocur666 Posted March 24, 2011 Report Posted March 24, 2011 Tia - batka zdechla. Zwrociles uwage na bieguny w przejsciowce ? Bo okragly w tamay mini - to jest plus (czerwony) Za to w large okragly to jest minus (czarny). Jak podlaczysz bieguny odwrotnie - to oczywiscie antireversal nie pozwoli wykonac ani troche obrotu i bedzie zwarciowy prad szedl przez silnik i batke. Jak dlugo naciskales spust - zjarales pakiet. Sprawdz czy nie zjarales tez silnika, okablowania i spustu. Quote
Matison Posted March 24, 2011 Author Report Posted March 24, 2011 Ja tej przejściówki używam również w ładowarce i na początku jak nie zwróciłem uwagi bo kupiłem zestaw kable dużej i małej Tamiya i zlutowałem zgodnie z kolorami kabli to ładowarka za chiny nie chciała się włączyć i cały czas pokazywała informacje o złej biegunowości i zamieniłem to więc biegunowość jest dobra. Producent tych kabli dał w małej Tamiya czerwony kabel do minusa a czarny do plusa co za idiota. Spust trzymałem ok. 5-10sek. po tym jak poczułem gorący kabel. Raczej inne części się nie zjarały bo po zmianie okablowania czyli wyjęcia tego kabla z wtyczką large i wsadzeniu przedłużacza (mini-mini) wszystko normalnie lata też dodam że w kablu z dużą wtyczką jest bezpiecznik (20-25A). Dodam że broń to stockowy AK-74M ICS Quote
Recommended Posts