sidor95 Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Witam , posiadam replikę karabinu hk416 od AGM Mam w niej zamontowane: Komora CA Precka JBU 363mm 6,03mm Bore UP CA do M4 reszta stock. I oto moje pytanie , gdzie i jak zrobić teflonfixa ? Chce poprawić szczelność repliki , lecz nie mam bladego pojęcia jak i gdzie się coś takiego robi. Quote
Jey85 Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Taśmą sylikonową doszczelniasz polączenie gumki z lufą lub/albo/i komory z lufą Quote
sidor95 Posted March 21, 2011 Author Report Posted March 21, 2011 Ok to komora , slyszalem ze mozna jeszcze doszczelniac dysze cylinder etc. Nie wiem czy w moim przypadku bedzie to potrzebne , ale napewno nic nie zaszkodzi Quote
spartanaqa Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 (edited) Można doszczelnić układ tłok-cylinder, ale tylko wtedy kiedy szczelność jest kiepska, w przeciwnym razie nie trzeba ruszać bo dużo to nie da - rozciągająsz oringa z głowicy tłoka (dajesz go na cylinder i na przemian gorącą i zimną wodą, można na noc zostawić). (Szczelność sprawdzasz zatykając palcem dyszę i wkładasz tłok w cylinder) Jeśli nie ma problemów i powietrze nie ucieka, kulki ładnie lecą to zostaw. edit: no ale oczywiście wiąże się to już z otwieraniem gearboxa Edited March 21, 2011 by screw Quote
sidor95 Posted March 21, 2011 Author Report Posted March 21, 2011 Dzieki za info sprawdze wkrótce . A co do gearboxa to otwieralem juz nie raz : mosfet , BU etc. Quote
Kocur666 Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Otworzyc i zlozyc, a idealnie uszczelnic i spodkladkowac to roznica jakis 100 otworzen gearboxa ;) Poczytaj jak sie sprawdza czy jest szczelnosc strzykawki - wszystkie kroki. Quote
spartanaqa Posted March 22, 2011 Report Posted March 22, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/48696-efekt-strzykawki-a-optymalna-szczelnosc/ - post #12 Quote
Recommended Posts