Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak ganiasz z oryginalną osłoną lufy to kupuj. Mam co prawda org ale diabelnie wygodne, w miarę sztywne, dobry polimer. Natomiast jeśli chcesz jeszcze risy na to położyć to zapomnij. Będą się ruszać w każdą stronę bo jednak jest to zbyt miękkie.

Posted

Mam to na mojej eMce.

Więc tak:

-wykonanie na ogromny plus, gdzieniegdzie widać szwy, ale nie są one bardzo widoczne, nylon dobrej jakości, lekko chropowata powierzchnia, słowem cud, miód i orzeszki;

-założone na delta ringa bojca, 0 telepania, chybotania, ani nic w tym stylu

Do Pana Up: chodzi o risy dedykowane do MOE? Bo miałem zamiar sobie je sprawić, ale jakoś mnie zniechęciłeś

Posted

Do Pana Up: chodzi o risy dedykowane do MOE? Bo miałem zamiar sobie je sprawić, ale jakoś mnie zniechęciłeś

Co prawda nie jestem "Pan Up" ale pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze :wink:

Jeżeli masz na myśli te szyny: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4138 to śmiało mogę je polecić.

Mam założone 3 sztuki w chwycie przednim Masady. Wykonanie pierwsza klasa. Nic nie lata, szyny po przykręceniu nie przemieszczają się względem samego chwytu - zero luzów. Polimer wysokiej jakości - można mocno dokręcać akcesoria bez obawy że zgnieciemy szynę. Moim zdaniem dużo lepsze niż szyny z shit-metalu.

Posted

Tak, chodzi mi o takie risy. Risy są pancerne. Wszystko ładnie pasuje. Tylko jak obwiesisz karabinek jak choinkę, albo lubisz mocny i pewny chwyt rączki z przodu, to niestety robi się kicha. Nadal jest to polimerowe łoże, a nie stal/znal/metal który jest sztywny.

Posted (edited)

Zgadza się. U mnie akurat wszystko jest względnie sztywne, choć pewnie właśnie dlatego, że nie mam na szynach za dużo (na dolnej AFG a na jednej z bocznych Surefire G2). Co nie zmienia faktu, że nigdy nie będzie tak sztywno jak w przypadku metalu.

Edited by Marrtinez
Guest Mati13k
Posted

Dokładnie. Szyny dokupujesz właśnie po to, żeby założyć je tylko pod dany szpej. Nie chcesz po prawej stronie latarki czy wskaźnika laserowego - nie zakładasz szyny i nic Cię nie kaleczy. Taka magia tego rozwiązania. Zakładanie RISów tylko po to żeby je zasłonić nie jest lansem lecz głupotą. :wink:

Posted

Pomiędzy risami to nie zauważyłem znacznej poza może jakością wykonania, natomiast sam frontgrip moe od magpula wydaje się być znacznie sztywniejszy.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Moim zdaniem te chwyty są bardzo fajne. Swoje kupiłem na azteku http://azteko.pl/m4-moe-kolba-chwyt-front-de-p-933.html . Wszystko trzyma się jak złe. Szyny założyłem te: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/zestaw_szyn_ris_do_chwytu_typu_moe_p_j-1995.html i też nie było z tym żadnych problemów. Ogólnie całość prezentuje się bardzo fajnie, no i najważniejsze...mamy jakieś +15 do lansu ;)

Przykładowa fotka jak to wszystko wygląda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6cdcab97027ab882.html

Edited by Czarny650
Guest Mati13k
Posted

Hmm, za różnicę w jakości nawet dopłata 100 zł nie byłaby duża, ale jak kto woli... Nie ma to jak oszczędzanie 4 dych na kupnie chinola, kiedy można mieć markowy sprzęt.

• 4 weeks later...
Posted

A jak byś skomentował umieszczenie Lipola (tego Hódego xD) w prowadnicy Kolby dokładnie takiej jaka jest w zdjeciu dodanym przez Ciebie :D

aha i mam jeszcze jedną prośbę jak już rozmawiamy o Lipo to W co potrzebowałbym zaopatrzyć replikę? mianowicie jest to full stok M16A3 od AGM wymeniłem w niej tylko komore lufe i gume :] lecz chce troche obniżyć fps a postawić na szybkostrzelność. Czy do zakupu Lipo potrzebowałbym wymieniać kable bądz montować mosfeta? :]