Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ja się przyłączam do ochów i achów skierowanych w stronę całej serii C&C, wraz rzecz jasna z Red Alert.

W C&C Tiberian Dawn zagrywałem się przez wiele miesięcy. Nawet ostatnio w pracy sobie ściągnąłem i poprzechodziłem ponownie kampanie GDI i NOD :). Ale najdłużej grałemw C&C Generals (oraz Zero Hour), ale to jeszcze do starszych gier raczej z pewnością nie należy ;).

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja się przyłączam do ochów i achów skierowanych w stronę całej serii C&C, wraz rzecz jasna z Red Alert.

W C&C Tiberian Dawn zagrywałem się przez wiele miesięcy. Nawet ostatnio w pracy sobie ściągnąłem i poprzechodziłem ponownie kampanie GDI i NOD :). Ale najdłużej grałemw C&C Generals (oraz Zero Hour), ale to jeszcze do starszych gier raczej z pewnością nie należy ;).

Chyba Tiberian Sun. :) Teraz dodatkowo go wypuścili za free! A najlepszy właśnie był Generals i ZH.

Posted

E, no właśnie ściągnąłem i mówię o Tiberian Dawn, ale z tego co teraz widzę, to wbrew zapewnieniom ze strony, z której ściągałem, on wcale nie jest abandonware o_0.

A darmowy Tiberian Sun się właśnie zasysa :).

EDIT:

Hmm, jako zwolennik kupowania gier raczej nie czuję się dumny z tego TD. Już poszło z kompa.

Posted (edited)

Dune 2, Dune 2000, Warcraft, Warcraft 2, Starcraft, C&C i cała reszta serii, Red Alert i całą reszta, Age Of Empires.

Z młodszych Shogun: Total War i Twierdza

A najmilej wspominam North & South z Amigi z tym, że ja już miałem to pod 386 :-)

Edited by herrtomo
Posted (edited)

Chyba Tiberian Sun. :) Teraz dodatkowo go wypuścili za free! A najlepszy właśnie był Generals i ZH.

Tiberian Dawn to oficjalny tytuł pierwszego starego poczciwego C&C z rodziny Tiberian. Później powstał do niego dodatek Covert Operation. Znany wszystkim fanom serii C&C poczciwy Red Alert z dodatkami Counterstrike i Aftermath był z założenia swego rodzaju prequelem do serii Tiberian. Dopiero po sukcesie tych dwóch tytułów doszło do podziału serii na dwa "światy" - seria Tiberian i Red Alert. Po przejęciu przez EA studia Westwood (twórcy serii C&C) wprowadzono na rynek serie Generals. Według niektórych opinii seria Generals jest swego rodzaju bękartem świata C&C, który powstał by fanon serii uprzyjemnić oczekiwanie na na Tiberian 3 oraz 4 i Red Alert 3.

Wracając do tematu - polecam Panzer General II z dodatkiem Adlerkorps. Dużo kampanii, dużo rodzajów dostępnych jednostek no i trzeba bardziej się napocić podczas przechodzenia misji w niektórych kampaniach. Co ciekawe, jest nawet i Polska kampania :)

Edited by def-pl
Posted

No jednak to Ty się mylisz, Kalashnikov ;). C&C Tiberian Dawn to z kolei hit mojej młodości ;). Gra wyszła z tego co pamiętam 4 lata wcześniej niż Tiberian Sun, do którego podajesz linki :). Tiberian Sun, to druga część sagi, a Tiberian Dawn to pierwsza. Jeśli jesteś ciekaw jak wyglądała ta pierwsza, to proszę:

http://techtroids.com/wp-content/uploads/2011/02/cc2.jpeg

http://th.interia.pl/51,bd9d1e1251357927/001-command-and-conquer-demo-screen.jpg

A tu z troszkę nowszej (upiększonej) odsłony, a mianowicie C&C Gold (o ile dobrze pamiętam):

http://th.interia.pl/51,bd9d1e1251357927/0420screen21.jpg

Prawdopodobnie odwołujesz się do tego cytatu:

Tiberian Sun to bezpośrednia kontynuacja gry Command & Conquer (nieoficjalnie zatytułowanej Tiberian Dawn)

Jest to poprawnie napisane, ponieważ Tiberian Dawn to nieoficjalny tytuł pierwszej części C&C. A Tiberian Sun, to jego kontynuacja! ;)

Tiberian Sun to bezpośrednia kontynuacja gry Command & Conquer (nieoficjalnie zatytułowanej Tiberian Dawn)

PS: Z ciekawostek - Tiberian Dawn dało się wygrać grając samymi ogrodzeniami :D.

Pozdrawiam! :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Harpoon -wtedy była reklamowana jako " na harpoon szkolą się oficerowie marynarki wojennej " (dopiero na amidze 1200 łupałem w ta genialną grę i była szybsza niz u Brentena:P)

odkopie i napisze tak -pamieta ktos ufo enemy unknown z amigi ? (jako własciciel a 1200 miałem zaszczyt grac na wersji podkręconej pod AGA)

teraz gram na piecyku w ufo -two sides http://ufotts.ninex.info/ remake z starą dobrą pixelowatą grafiką no i przedewszystkim gra działa normalnie na szybkich procesorach

• 5 months later...
Posted (edited)

Ostatnio kupiłem za mniej niż dyszke serię tych nowych UFO (co to nie są koszerne względem starych X-COMów). Jak można kupić za dyszkę pakiecik to czemu nie. Zabawa na kilkadziesiąt godzin murowana (i dobry przerywnik od ślęczenia nad pracami własnymi w wolnych chwilach).

Tak BTW ostatnio znowu tłukłem Cywilizację i Panzer Generala. :)

Edited by Arthur Currie
  • 1 month later...
Posted

Ehhh... stare gry jak w nie się super grało. Swojego czasu to Quake podbijał kompy ale tu chodzi o strategie ;P

Z takich to najbardziej Panzer General oraz Allied General. Ale jak nic najbardziej wkręcającą był North & South na Amigę (najstarsi użytkownicy na pewno spotkali się z tym :D). Teraz jeszcze się dowiedziałem że w Kwietniu ma wyjść Remake tej gry na PC, Mac, Androida, iPhone i iPada. Znów będzie miło posłuchać tej muzyczki w nowej odsłonie o ile zostanie zachowana w oryginale :)

Posted

Starcraft, Jagged Alliance I i II, Total Annihilation, Red Alert 2. To najlepsze ze starych strategi jakie pamiętam, z nowszych to C&C Generals w którym multi moim zdaniem biło Starcrafta 1 jak i 2 na łeb, w Zero Hour zepsuli balans więc grałem tylko w podstawkę. Teraz już nieprodukują dobrych rts'ów, ostatnie przyzwoite to World in Conflict, Company of Heroes i Starcraft 2.

Posted

Miło wspominam z baaaardzo starych czasów turówkę, którą chyba mogę tu wcisnąć: Space Crusade.

Z nieco nowszych:

Red Alert 2 z YR.

Sudden Strike II

Cała seria Earth

World War III: Black gold

Frontline Attack: War over Europe

Cała seria Cossacs i te godziny na Lanie

Close Combat IV i V

Combat Mission: Beyond Overlord

Generals + Zero Hour

WH40k + Dodatki