Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Otwarta jest kwestia w jakich warunkach będziesz to zawieszenie wykorzystywał, jakoś nie bardzo widzę używania go mając ghilii na sobie i solidne maskowanie na broni. Zwyczajnie ciężko będzie zdjąć replikę z pleców.

Posted

Jak już pisał wiciok tak samo można nosić replikę na zawieszeniu 3-pkt, pod odpowiedniej regulacji jest bardzo wygodne. Polecam jednak pas zaczepić odwrotnie niż na zdjęciu ze sklepu, lufą w dół. I nie na końcu kolby, a przy chwycie, w okolicach rączki przeładowania - tym samym replika jest wyżej i mniej przeszkadza wystająca w dół lufa.

• 2 weeks later...
Posted

Testowałem różne rozwiązania i jeżeli ktoś chce nosić ciężki karabin snajperski (SRy, AW338 itp) jedyne wygodne i praktyczne rozwiązanie to zasobniki takie jak podał Lambert lub stosowane w wojsku Eberlestocki.

http://www.eberlestock.com/Tactical%20Master.htm

Od paru lat mam model phantom -> niezniszczalny i naprawdę dobry sprzęt.

Największą zaletą jest stosunkowo proste wyciąganie karabinu jak i ponowne wkładanie -> można to zrobić bezproblemowo w każdej pozycji.

http://sealteam6.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=78:eberlestock-phantom-sniper-pack&catid=34:oporzadzenie&Itemid=90

Pozdrawiam Gorman

Posted

Sushi, to, że na plecach da się zawiesić 3-punktowym jak za pomocą tych szelek to niestety nie znaczy, że to to samo. Tu mamy usztywnienia, częściowo trzyma kształt i tak dalej. Na trzypunktowym się da ale nie będzie to tak wygodne (a sądzę, że będzie baardzo dalekie od wygody szelek). Tylko faktycznie, przy ghillu to odpada.

Posted (edited)

mk29- a karabin nie kolebie ci się za bardzo na boki w tej kieszeni?

Zresztą może SR z wpiętym magiem jest na tyle wysokie że problemu nie ma...

edit-literówka

Edited by kubabuda
  • 2 weeks later...
Posted

Jak mam Ghillie to drugi karabin nie jest na plecach tylko w zasobniku który ciągnę za sobą, przynajmniej ten z Phantoma jest zaprojektowany jako Dragbag.

Zasobnik posiada paski do regulacji którymi mogę ścisnąć karabin. Generalnie jest idealnie zrobiony pod M4/M15 i SR'ę. Całość pasuje idealnie. przy M40/M24 trzeba lekko paskami wyregulować bo lubi latać z boku na bok przy normalnym ustawieniu. (wtedy albo wkładamy kolbą w dół albo regulujemy ścisk)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...