Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam problem w emce ( m4a1 RIS Full Metal Boyi ) . Ostatnio zmieniłem lufę na Systeme oraz gumkę na Systeme. Karabin od tamtej pory co jakiś czas oddaje puste strzały albo wypluwa po 2 kulki. Głównie zauważalne jest to na Auto.

Sprawdzałem gumkę - jest cała.

Czym to może być spowodowane?

I takie 2 pytanie. Jest sens zmiany komory hop up na jakąś inną (zamiast stocka )?

Posted

Więc tak. Standard w Emkach od Boya ... przeszło ich kilka przez moje łapska. Gumka nie ma nic do rzeczy.

Ja ten problem rozwiązywałem obklejając magazynek u góry taśmą izolacyjną, powoduje to lepsze trzymanie się maga w gnieździe, po prostu nie lata Ci na lewo-prawo-góra-dół. Wtedy powinien podawać wszystkie kulki.

Co do komory zmień ją (jak masz oczywiście kasę) na King Arms'a :icon_biggrin:

Posted (edited)

Zrobiłem teflon-fixa :). Elegancko trzyma szczelność. Spróbuje z oklejeniem magów.

A jakiś pomysł co się dzieje ze podaje po 2 kulki co jakiś czas ?

Dobrze zrozumiałem ? :)

Komora King Arms albo zostawić stock ?

Edited by ath0
Posted

Zobacz w hopka, czy prawidłowo wysuwa się gumka. Jak ładnie prosto - to spróbuj zmniejszyć hopa, nie powinien blokować kulek i przestać strzelać podwójnie. Czasem w chińskich replikach pomaga założenie gumki MB czerwone , ona ma troszkę inaczej skonstruowane wybrzuszenie.

Co do komory - jeśli jesteś w stanie precyzyjnie wyregulować hopa -to dopóki nie pęknie to nie ma sensu jej wymieniać. Jak tak to na KA na pewno nie elementa.

Posted

ma podobny problem tyle ze u mnie jest to spowodowane magami ,wydaje mi sie ze mam za mocna sprężynę w tym magu, jasiek 15~25 z każdego maga muszę wystrzelić na semi bo na auto porostu mam podwójne strzały,inne magi mam ok

Posted

No, chyba że mówisz o takim sposobie, aby zbiła się sprężyna :icon_razz2: Ale nie powinno się trzymać magazynków z kulkami w środku. A potem się ludzi dziwią, że im się magi tną. choć w PJ ta akurat norma :icon_razz2: