1beduin Posted March 10, 2011 Report Posted March 10, 2011 Nie chciałem zakładać nowego tematu, dlatego wklejam tutaj ponieważ pośrednio jest powiązane ze SCAR-em i majsterkowaniem :wink: http://gbb-technics.fr/News/2011/02/27/proto-masada-gbbr-sur-base-we/ Quote
pidzejfat Posted March 10, 2011 Report Posted March 10, 2011 (edited) ten reduktor na LP kupowałeś w PL? To zależy w Polsce Palmers'a raczej nie znajdziesz... Zamawiałem z USA. Ten drugi to przerobiony z przemysłowego reduktora do CO2/Argonu. Edited March 10, 2011 by pidzejfat Quote
SCAR_MAN Posted March 11, 2011 Author Report Posted March 11, 2011 przed chwilką zrobiłem małą poprawkę w magazynku gazowym. Otóż na ostatniej strzelance - pierwsza próba polowa - higcap łapał zacinkę średnio co 10 /15 kulek. Co było irytujące. Przyczyna tkwiła w cały czas luzującym się plastikowym zakończeniu magazynka - ten który podaje kulki. Pod ten element miałem podłożoną podkładkę ale i tak cały element się gibał (śrubka nie dawała rady). Tak więc zaryzykowałem i przykleiłem plastikowy element na stałe do magazynka:P Efekt - w jednym ciągu ok 80 kulek bez podkręcania. Quote
SCAR_MAN Posted June 23, 2011 Author Report Posted June 23, 2011 Dla zainteresowanych wrzucam "chałupniczy" sposób zabespieczenia elementu 27 oraz 66. widok z góry. Na zdjęciu widać jak stopka jest "podwieszona" i nie ma kontaktu z elementem 66. Guma widoczna na fotce to połówka z starego stopera do drzwi. Guma bardzo wytrzymała i za razem nie za twarda. Do "stopki" gumy przykleiłem 3 albo 4 dziesięcigogroszówki tak by ją wydłużyć i oprzeć na pinie. Wszystko owinąłem taśmą monterską by nie uciekło. Przy tym rozwiązaniu efektem ubocznym jest rozkręcająca się stopka sprężyny. Ja ją potraktowałem Loctitem i odechciało jej się odkręcania. Bynajmniej ryzkiem w tej metodzie jest urwanie body. Ponieważ pin mocowany jest przelotowo w otworach w których powinny być śruby mocujące elemnent 27. Ładnie guma przejmuje uderzenie, częściowo ramionami oddaje je na powierzchnie boczne body i stopką na pin. Quote
Ripx97pl Posted October 10, 2012 Report Posted October 10, 2012 Odkopie sobie temat: 1)Jak się ten system sprawuje po roku użytkowania? 2)Jak z precyzją strzału? Nadaje się to to na snajperkę? Quote
SCAR_MAN Posted December 23, 2013 Author Report Posted December 23, 2013 jestem w trakcie jego regeneracji. Przez 2 lata leżało to w szafie i się kurzyło. Zabrałem się za przegląd i czyszczenie w celu sprzedaży ale jak zobaczyłem jak pięknie hałasuje to zastanawiam się czy go sobie nie zostawić. Ogólnie - części szybko się zużywają - parę rzeczy miałem już powymienianych a teraz muszę kupić pilnie spust. Pogodziłem się z tym, że z tego snajperki nie będzie - na pewno nie na close bolcie. Czekam na spust, później zobacze jaka jest celność po 2 latach. Mam plan by zredukować moc poniżej 350 fpsów, wrócić do stockowej lufy i zostawić go do cqb : ) Celny może nie będzie ale frajda i szok innych - bezcenne :) ma być moim małym nakru..czem ; ) Na snajperkę najlepiej kupić snajperkę i ewentualnie sobie ją podłączyć do HPA. Scar może i mógłby być snajperką tylko trzeba mieć moim zdaniem open bolt i regulację ciśnienia powietrza bąć npas a najlepiej jedno i drugie. O celności mogą się wypowiedzieć użytkownicy scara z systemem open bolt wraz z dłuższą lufą aniżeli stockowa. Quote
Recommended Posts