Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Mam to samo. producent podaje 360-380 fps, na chrono było podobno 400(nie widziałem osobiście, mierzone w serwisie GF przy okazji). Chciałem tak jak Ty do około 430, kupiłem lufę prec., sprężynę 130 guardera (ledwo się zmieściła) i łożyskowaną prowadnicę, gratis dostałem dyszę czegośtam, i w efekcie zupełnie niechcący mam (tak podaje chrono w serwisie GF, którego nie widziałem osobiście) około... 455-470 fps :blink: Jak widziałem jak kulki lecą to tak porównywalnie z Super X9 kolegi.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Mam taki mały problem, może to głupio zabrzmi, ale czy można na cm031b założyć inny tłumik niż ten stockowy? W wersji b gwint od tłumika jest trochę większy, ale zastanawiam się, czy to nie jest tylko nakładka na mniejszy gwint, jest ona zabita kołkiem i nie wiem czy dobrze zrobię kiedy go wybije i spróbuje odkręcić, żeby sprawdzić czy jest pod nią gwint 14mm. Może ktoś już próbował z tym coś robić, z góry dzięki za odpowiedź. Jeśli zły temat, proszę o przeniesienie posta.

Edited by rollson
Posted (edited)

Aha, dzięki za odpowiedź, musi to być na prawdę mały imbus, bo nawet na niego nie wygląda :)

Jeszcze jedno...Nie jest ona przypadkiem jakoś dodatkowo podklejona? Nie daje rady tego odkręcić.

Edited by rollson
Posted

Śrubka imbusowa? Może być przyklejona. Zaś co do nakrętki, to możesz mieć problemy z odkręceniem, jeśli kręcisz w niewłaściwą stronę, bo gwint tłumika to lewy gwint :)