Mig-27 Posted March 2, 2011 Report Posted March 2, 2011 Witam Pojawił się u mnie problem z bardzo słabym zasięgiem, a mianowicie po 20m(na minimalnym hop-up, im więcej tym gorzej) kulka spada w dół. Tak dla wyjaśnienia zdjęcie: CZERWONE- tam kulki dolatywały uderzając o ścianę tak, że jeszcze się odbijały i wracały z 5-10m ZIELONE- Teraz kulki spadają na ziemię przed tą budką, albo w najlepszym wypadku na jej dach W replice był wymieniany szkielet lecz to się działo od chwili gdy poprzedni pękł. To co mnie zastanawia to to: Żeby wsadzić pin, trzeba trochę podnieść chwyt pistoletowy, chociaż nie mam pojęcia czy tak nie było wcześniej. Myślę, że jest to wina gumki HU i chcę ją wymienić na przezroczystego Guardera. Ale wcześniej chciałem zapytać znawców czy to na pewno to, bo nie chcę kupować w ciemno ;) Do tego replika ma spręzynę m100, a orginalnie jest m120 i może stockowa gumka jest za twarda? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Quote
Mig-27 Posted March 3, 2011 Author Report Posted March 3, 2011 Nikt nie ma żadnych pomysłów? :) Quote
kuba23 Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 Ostatnio miałem tak w scarze, przeczyściłem lufę na jej początku i teraz jest już dobrze. Spróbuj tak zrobić może zadziała Quote
Mig-27 Posted March 3, 2011 Author Report Posted March 3, 2011 (edited) a czym czyścisz? ;) Spotykałem się z różnymi wersjami: jedni suchą szmatką inni cifem inni olejkiem silikonowym... EDIT: Cifem ponoć czyści się lufę po ściągnięciu gumki HU, ale czy przez to lufa nie będzie chropowata, albo nierówna? Edited March 3, 2011 by Mig-27 Quote
Kiekos Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 (edited) Najlepiej to by wyjąć lufę i zanurzyć w kwasie szczawiowym :P Oczywiście jeżeli lufa jest z mosiądzu. Wtedy wszystko zostanie zjedzone ^^ Ale kończymy to Science Fiction i do rzeczy. Nie wiem jaki jest skład CIFu i jeżeli znajdzie się tam coś reagującego z miedzią albo cynkiem to faktycznie, może być niemiło. Ja bym nie ryzykował, tym bardziej, że nawet jak zrobisz HU na minimum i tak coś się do niego dostanie. Lufa musiałaby być wyjęta. Jeżeli chcesz się pobawić, bez wyjmowania lufy, to tak (mój sposób): - HU na minimum - teraz dobry byłby wycior do wiatrówek jaki ja mam (śr. 5,5mm z nakręcaną końcówką) - na początek nakładam końcówkę z elastycznymi włóknami, jednak stosunkowo twardymi (nie na tyle aby porysować) - przepycham to zeskrobując wszystkie paprochy - potem biorę inna końcówkę z materiałowymi kłakami (:D) i (ew.) z kropelką olejku silikonowego doczyszczam Jeśli masz ten wycior standardowy, możesz po prostu przetknąć skrawek chusteczki przez końcówkę i dać kropelkę olejku. Edited March 3, 2011 by Kiekos Quote
Kazik95 Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 Niestety już wczesniej wyjąłem lufę ;) Umyłem ją płynem do naczyć, poczekałem, aż wyschnie, przeczyściłem szmatką, potem chusteczką, a potem chusteczką z olejem silikonowym. Zostawie na noc niech się to wszystko uleży(i tak w nocy nie zobacze jak kulki latają) i jutro zdam sprawozdanie ;) Chociaż wątpie czy bez wymiany gumki się obejdzie. Quote
JaWojteq Posted March 4, 2011 Report Posted March 4, 2011 I jak tam mp5 śmiga? :) Czy dalej to samo? Quote
rodnath Posted March 5, 2011 Report Posted March 5, 2011 Przeczyść lufę, sprawdź stan gumy hopa... mogła ulec uszkodzeniu i nie podkręca kulek. Lufę wystarczy przeciorać pręcikiem z nawiniętym płótnem lub ręcznikiem papierowym. Quote
Mig-27 Posted March 5, 2011 Author Report Posted March 5, 2011 Porozmawiałem wczoraj z jednym znawcą na gg, prawdopodobnie źle założona gumka HU to robiła(trochę się zsunęła). Teraz niby jest ok, tyle że raz poleci dalej, a raz bliżej. To chyba wina HU już zamówiłem guardera przezroczystego i zobaczę. Quote
Recommended Posts