Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, po raz kolejny pojawia się mały problem z woc sr16 GP mianowicie przy pustym magu bolt catch nie zatrzymuje suwadła, generalnie problemu tego wczesniej nie było na magu G&P a teraz nagle sie pojawił. Jak można zlikwidować ten problem? Bo gbb bez działającego bolt catcha mija sie z celem!

Posted

Przyczyn może być wiele i jest to standardowy problem karabinka tego systemu. Jednym z problemów może być:

- rozbity bolt catch w miejscu w którym łapie suwadło,

- rozbite suwadło w miejscu, gdzie łapie bolt catch,

- źle spasowany układ bolt stopa z suwadłem

Na początku wymień bolt catch na stalowy, jeśli problem znów się pojawi, musisz spasować układ. Jak to zrobić źródło i poradnik masz na forum www.gasguns.info

Link do tematu: http://www.gasguns.i...php?f=42&t=1765

Posted

Właśnie zaskakuje mnie to bo żadna z tych części nie jest uszkodzona ani przetarta, karabin był przestrzelany w warunkach domowych a recoil spring jest stockowy

Posted

Wtedy zaskakuje jak ręcznie odciągnę ale wystarczy naprawde minimalne no nie tyle pukniecie co dotkniecie karabinku i bolt catch puszcza suwadło ale jak patrzyłem to część nei jest uszkodzona

Posted

W takim razie trzeba lekko zmodyfikować BC tak, aby łapał całą swoją szerokością suwadło.

Jest za małą powierzchnia styku między suwadłem a BC, na GGinfo jest mod jak to zrobić, poszukaj...

Posted

Może też być "pierdzielnik" w magazynku odpowiedzialny za unoszenie bolt catcha, występowało u mnie z magazynkami GP po zmianie magazynków na CO2 problem zniknął. Sprawdź też dolną część dyszy i zobacz jak jest już wyrobiona (bo wyrabia się bardzo szybko) no i jak zwykle poszukaj na forum bo ten problem opisałem i już go tu przerabialiśmy. Jak poszukasz będziesz wiedział co zrobić :dry:

Szukaj kolego, bo zakładasz wątki z pytaniami na które już dawno koledzy odpowiedzieli

NIE TY PIERWSZY MASZ WOC-a :sciana:

Posted

no i jak zwykle poszukaj na forum bo ten problem opisałem i już go tu przerabialiśmy. Jak poszukasz będziesz wiedział co zrobić :dry:

Ciekawe, bo ogólnie znam dobrze wątki na temat GBB i nie widziałem tego problemu opisanego przez Ciebie, ale być może się mylę ;)

Sam mam problem z bolt stopem (raz łapie raz nie) Owszem rozwiązania były podawane, ale głownie polegały one na dopasowaniu/szlifowaniu całego bolta z suwadłem, bądź wymianę sprężyny, a także pół środki takie jak wrzucenie paru kulek pod sprężynę główną magazynka.

Tutaj jeszcze masz parę rozwiązań w temacie:

http://www.gasguns.info/forum/viewtopic.php?f=42&t=135