Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czy nie sądzisz,że 480 fpsów to za dużo ? Dla początkującego lepiej żeby nie miał mocnej repliki, kto wie co by mógł z nią zrobić komuś innemu.

Co do precki to lepiej dołożyć Mad Bull to loteria,kup Prometheusa albo Systema jak kupisz preckę to będziesz musiał używać firmowych kulek np:Exele i Guardery i inne.

Posted

Co do precki to dozbieraj na promyka bo na prawdę warto ! a tuning hmmm jaką masz replikę ?? bo możliwe że będziesz musiał silnik zmienić, no i na pewno bateria silniejsza niż 8.4, a ta moc jest idealna jeśli chcesz rekonstruować strzelca wyborowego, nie snajpera!! tylko strzelca wyborowego, sam mam cudo od ICS i tez z madonionu i strasznie sobie chwalę, a i co do kulek prawda, licz się z tym że precka to droższe kulki, bo zwykłe mogą Ci się po prostu zacinać w lufie :)

jak chcesz wiedzieć coś więcej pisz pw., pozdrawiam :)

Posted (edited)

Tak mam ICS Universal. Chcę być strzelcem wyborowym ze względu na to, że mi się to podoba jak i na to, że mam astmę i nie dam rady a,z tak bardzo szybko i ciągle biegać od drzewa do drzewa. W zestawie jest już prowadnica sprężyny. Preckę jaedna mam zamiar kupić do 150zł bo nie mam aż 400zł na prometheusa :( No i oczywiście jescze chcę do tego dokupić kolimator z jakimś powiększeniem x2. Znacie może coś taniego i dobrego?

EDIT: Jeśli chodzi o kulki to używam KA 0,25 i mam ich 6000 sztuk.

Edited by mampytanie
Posted

Promyk za 400zł? Da się duuużo taniej. Podobno lufy Tanio Koba dają skupienie podobne jak Prometheus, więc możesz spróbować. U mnie w gaziaku lufka TK dała nadzwyczajnie dobry efekt. I, uprzedzając: to nieprawda, że lufy TK działają tylko poniżej 330fps.

Kolimator z przybliżeniem to nie jest dobra droga. Do celowania nawet jak masz 700fps, w ASG bez problemu starczy kolimator. Natomiast gdy cenisz: możliwość zauważenia połowy czyjegoś kciuka wystającej zza drzewa odległego o 100m, odwzorowanie karabinu wyborowego i lans, to luneta z niewielkim powiększeniem jest dobrym rozwiązaniem. No i jeszcze dla osoby z wadą wzroku luneta może być ratunkiem. Plus możliwość widzenia lecącej kulki na tych 70-80m jest cenna.

Strzelcem wyborowym zostałem z podobnych powodów (astma) i muszę powiedzieć, że masa repliki wyborowej bardzo szybko rośnie, gdy dochodzimy do wniosku, że dwójnóg, tłumik, dodatkowe RISy, luneta itp są nam potrzebne ^^ I tak z niewinnych 4 kg, replika "tyje" do 7-8kg :blush:

Pozdrawiam,

Laokoon