Batory Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Witam Przeleciałem sobie temat o ak cymy , i wyczytałem że baterie należy ładować według wzoru, średnio 6,40 - 7 godzin . Ale po zakupie, w instrukcji napisane jest że baterie za pierwszym razem należy ładować 12 godzin, a później normalnie po 11. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to w końcu ma być? czuję się trochę zdezorientowany , nie wiem już całkiem jak ładować. Quote
Tomek_GGRS Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Tutaj masz wzór: t -czas C -pojemność batki I -napięcie wyjściowe ładowarki (output np. 8,4v 250mAh) sw - stały współczynnik 1,4 t=(sw*C)/I Trzeba ją łądować tyle, bo musisz ją sformować. I na strzelaniu dokładnie wyładować. Następnie ładujesz już według podanego wzoru :) Quote
Batory Posted March 1, 2011 Author Report Posted March 1, 2011 A przy okazji,żeby nie zakładać nowego tematu. jak załaduje kulki do hi-capa i podkręcę , jest wszystko ładnie, ale strzelać pełną serią mogę tylko po odwróceniu repliki " do góry nogami''. jak wyciągnę magazynek , i podkręcę, to widzę że kulki idą do góry, ale sprężyna która powinna je pchać ku górze kompletnie nie działa . wystrzelam ze 2 -3 kulki , i na tym koniec bo następne nie idą do góry tylko zostają na dole komory. Może miał ktoś z tym styczność? Quote
John Petrucci Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 A przy okazji,żeby nie zakładać nowego tematu. jak załaduje kulki do hi-capa i podkręcę , jest wszystko ładnie, ale strzelać pełną serią mogę tylko po odwróceniu repliki " do góry nogami''. jak wyciągnę magazynek , i podkręcę, to widzę że kulki idą do góry, ale sprężyna która powinna je pchać ku górze kompletnie nie działa . wystrzelam ze 2 -3 kulki , i na tym koniec bo następne nie idą do góry tylko zostają na dole komory. Może miał ktoś z tym styczność? spróbuj podkręcać jak mag jest w replice i dużo więcej :) co do Batki to ładuj według wzoru ale jak będzie ciepła po tych 6h ładowania to odłączasz :) żeby nie przeładować Quote
Recommended Posts