Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,

mam zamiar kupić replikę Siga556 DMR King Armsa --> Klik. Jednak zanim to zrobię chciałbym prosić o rady użytkowników tejże repliczki, ewentualnie pomoc w zrobieniu tuningu (do 550fps) Budżet ugrade'u to okolo 1000 zł, ale jak wyjdzie więcej, nie szkodzi, dozbiera się;) Słyszałem, pojedyncze głosy że king armsy są słabe i nie warto ich brać, czy to prawda?

Posted

Nie widząc, ale sądząc z opisu, GB podobny do tego który tkwi u mnie w L1A1 z EBB, to na "dzień dobry, GB z silnikiem, okablowanie, guma, lufa do wymiany. GB cały ze szkieletem włącznie.

Chyba przekroczysz 1k w częściach ;-).

Posted (edited)

nie musisz czekać na opinie, wystarczy, że sobie poczytasz o tych replikach. Nikt Ci nic innego nie powie/napisze.

Masz reckę shortjego:

http://wmasg.pl/pl/armoury/show/61149

Od razu Ci napiszę snajperki w ersoftowym pojęciu, bez dużych ingerencji z tego nie zrobisz. Z syfiastych rozwiązań z FAL`a KA jest tutaj selektor ognia - straszna porażka jak wymienia się kable i ogólnie wkurza przy wkładaniu/wyciąganiu GB z repliki, sanki silnika - porażka do potęgi N-tej, poczytaj sobie o nich w temacie o FN FAL`u z KA, znajdziesz.

Reszta jak napisałem, z repliki zostanie Ci co najwyżej body. Ja chciałem FAL`a i L1A1 kupiłem KA wiedząc co mnie czeka i nie robię z tego nawet wyborowych karabinów, bo jest strasznie dużo motania, a efekt niewspółmierny.

EDYTA:

Edited by Tuksiak
Posted (edited)

Miłej zabawy :).

EDYTA: A jeszcze taka uwaga, znajdź kogoś kto umie się bawić replikami KA Falopochodnymi, bo inaczej wywalisz u serwisantów kupę kasy i będziesz wieszał na nich psy tylko. I kup sobie od razu akcesoryjne sanki silnika, albo daj na polibudę niech to zrobią z jakiejś dobrej stali :), a najlepiej sam się baw, przynajmniej do nikogo później nie będziesz miał pretensji ;-).

Edited by Tuksiak
Posted

Trochę przesadzasz Tuksiak - jakieś uczulenie Ci wyszło po FALu.. :icon_biggrin:

W każdej replice, robiąc silny upgrade leci cały środek i silnik.

Za to KA oferuje wspaniałe wykonanie zewnętrzne.

Pozdrawiam,

Lambert

Posted

Zapomniałeś, że mam porównanie, bo mam drugiego KA L1A1 na nowszych rozwiązaniach. Jest to taka sama kupa jak wcześniejszy, ale na lepszych łożyskach i zębatkach ;-), a to jest o generację wyżej niż ten SIG.

I nie wydaje mi się, że przesadziłem pisząc:

Reszta jak napisałem, z repliki zostanie Ci co najwyżej body.

:-)

Posted

Nie masz na co zwracać uwagi, jak podłączą batę i strzeli to już wydałeś kasę ;-), bo na bank Ci się spodoba.

A później i tak wszystko wywalisz, to co za różnica? ;-).

Z repliki jak chcesz robić snajpę, zostanie Ci karoseria i komora hopa.

• 4 months later...
Posted (edited)

Spodobała mi się ta replika i czy ktoś moze mi powiedziec co wymienic wewnątrz poza gb v3 na prowin alu, guma zielona g&g, lufą edgi, zębatkami promyka do v3. reszty rzeczy nie wiem. Planowałbym podciagnąc to do około 570 fps (na qbu88 sie chyba nie doczekam). aha i jeszcze jeno czy ma mocowania na pas nośny po obu stronach?

Edited by Widmo34
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
Posted

Tak więc stałem się szczęśliwym posiadaczem, póki co usunąłem blow back, bo brzmiał jakby ktoś złom mielił w środku:P Na zdjęciu wyglądał dużo słabiej niż na żywo:) Myślę, że będzie dobrze i nie będzie takiej katorgi z tuningiem:)

• 2 months later...
Posted

Witam,

trochę już pogrzebałem w środku, już mam tylko tryb semi. Myślałem że będzie gorzej z tuningiem, ale w środku zwykłe V3, więc nie miałem problemu żadnego. Obecnie 540 FPS.

Posted (edited)

No po to się kupuje by inni zazdrościli. Mi się właśnie wygląd jego strasznie podoba:D

V3 standardowe do bólu więc można się bawić (tylko dysza długa)

Co mam w środku:

- wzmocniony szkielet,

- tłok aluminiowy z ząbkami stalowymi,

- wzmacniana prowadnica sprężyny łożyskowana,

- zębatki zostawiłem stockowe, jestem ciekaw ile dadzą radę

- sprężyna m175

- guma guardera

- silnik od Gunfire - działa fajnie, ciekawe tylko jak długo

- LiPO 11,1 25C

Reszta stock, bo kasa się wyczerpała na tuning;)

Edited by Naggaroth
  • 4 months later...