Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jestem drugim właścicielem repliki:

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_b-1539.html

Mój problem polega na tym ,że gdy trzymam karabin w normalnej pozycji to nie są wystrzeliwane kulki, a gdy trzymam go odwrotnie to wszystkie są wystrzeliwane bez najmniejszego problemu, nie wiem czy to wina repliki albo maga (używam mid capa i stockowego hi-capa).

Wielkie dzięki za wszelką pomoc :icon_biggrin:

Ps. Nie mogłem znaleźć podobnego tematu na forum ale jeśli taki już istnieje to proszę o linka :icon_biggrin:

Posted (edited)

Zależy o co chodzi, obydwa magi trzymam dociśnięte podczas strzelania, a do mid-capa używałem silikonu..

Edited by sypa
Posted

Momentami kręciłem nim przez dobre 10 minut :icon_biggrin: , ale bardziej martwi mnie to ,że są problemy z nowiutkim mid-capem.

Jak wkładam maga to dopiero jak odwrócę karabin to słyszę to "cyknięcie" ,że kulka wchodzi do środka. Jak trzymam normalnie to raz wchodzą, a raz nie,

ostatnim razem posłałem 10 kulkową serię normalnie ,a potem znowu odmówił posłuszeństwa

Posted

Jezeli kreciles high-capa przez dobre 10 minut to idzie do naprawy - zerwana sprezynka powrotna czy jak to sie tam nazywa.

Mid jakiej firmy? Moze cos z komora jest nie tak albo z gniazdem?

Pozdrawiam, G^.

Posted

Raczej do kosza ;P

Po 10 min to ta spręzyna urwała się z 14 razy.

A tak na serio to hopa masz na 0 czy podkręciłeś?

Miałem coś podobnego to się okazało, że hopsiup był dziwnie skręcony. Rozłożyłem, złożyłem i jest git.

Albo dysza.. Chociaż sam w to nie bardzo wierzę.

Posted

Z midami to zwykle tak bywa, aczkolwiek jak zrobisz z nimi to co podaje producent na opakowaniu to powinny działać dobrze, tzn. ładujesz pierw 10kulek i tak za każdym razem o 10kulek więcej, aż załadujesz pełny magazynek, oczywiście nie daje to stuprocentowej pewności, że wszystko będzie działało elegancko, ale na pewno zwiększa tego szanse. Ja tak zrobiłem z magazynkiem mid-capem od PJ (uchodzą one za badziewne) i podaje kulki elegancko ;)

Jak potrafisz to rozkręć i zobacz co nie gra w hi-capie :)

Posted

Problemu nie ma z Hopem, ani z dyszą. Jak by dysza była uszkodzona to kulki jakoś by wylatywały. Problem leży po stronie magazynka. Napisz do serwisu specshopu, przedstaw problem to pewnie Ci odpiszą :)