Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Lobo no nie wstydź się, nie wierzę, że nie chcesz potrzymać tego kloca! :hahaha:

Eeee a skąd Parkie wiedziałeś, że stoi na szafie...

Wykonanie zew super! Bardzo ładny, wszystko ciasno pasuje, nic nie "fruwa" luźno. Ładna czarna matowa farba, widać, że robiony na frezarce a nie tam jakieś dziadostwo odlewane.

Zauważyłem jednak pewne różnice w stosunku co do oryginału, a mianowicie nie zostały zachowane wszystkie wymiary! Jest trochę mniejszy niż oryginał.

Np magazynek jest krótszy o jakieś 1.5cm i Bi pod też coś jakoś dziwnie leży, bo stópki nóżek nachodzą na gniazdo maga a oryginalnie jest tam ze 2 centy luzu.

Ale to i tak wszystko nic przy tym jaki on piękny... :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

Największy zonk to niestety ten V2. Jak ktoś z Was śledził temat o nim to wie iż cylindry BU nie pasują do szkieletu. Sam zauważyłem iż dysza to badziew.

W sumie to od samego początku zamierzałem go przerobić na HPA i tylko skorupę potrzebowałem ;)

Luneta którą dają do zestawu jest trochę biedna. Siatkę celowniczą ma zajebiaszczą

mildotzsiatka.jpg

Ale co z tego jak nie ma wieżyczek do poprawek na bieżąco...

Mam w planie kupić tą lunetę do niego: http://www.kolter.pl/kategorie/Optyka/Lunety%20celownicze/Luneta_OPTISAN_MTC_VIPER_4-16x50_BLACK

Tym bardziej iż jest markowana moją ksywą :icon_twisted:

Na razie jednak muszę odżyć finansowo a później biorę się za niego ostro :wink:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

@Lobo

Tak z ciekawości się zapytam, czy końcówka lufy w DSR jest zakończona gwintem do montażu tłumika ?

Bo tak widać na zdjęciach, jakby lufa zew z tłumikiem płomienia tworzyły jedną całość :zastanawia: mogę się mylić :)

Posted (edited)

A ja mam Viper prośbę będziesz mógł wysłać mi fotki body, przy GB, miło mi by było jakbyś chociaż szerokość podał. Bo jestem ciekaw jak tam z miejscem ma się sprawa.

Edited by Tomaszek123
Posted

I ja nic nie wiem o tym Barrecie?!?! Wezmę M40 do Ciebie na przestrzelanie to chcę go zobaczyć. I możemy wstępne przymiarki z zaworem zrobić, mam pomysł jak osiągnąć jeszcze lepsze wyniki na tym samym zaworze.

Posted

Panowie, małe pytanie.

Jeżeli zdecyduję się na przejście z kulek 0,40g na 0,36g przy 550-560fpsach stracę dużo na celności a zyskam na zasięgu, czy może lżejsze kulki przy tej mocy będą idealne ? Po dzisiejszym małym przestrzeleniu repliki mam dziwne wrażenie, że 0,40 są za ciężkie..

Posted

Myślę iż na tych 36 będzie dobrze a różnica jest raczej niewielka jak się rozchodzi o rozrzut. Mogę Ci odsypać trochę Madbulli (tych zielonych) do testów.

Eeee no widzisz Sushi jakoś tak wyszło...

Jednak ja mam zupełnie nowy pomysł na HP do elektryków, bez elektrozaworu, w zamian tego z wykorzystaniem zębatek :icon_twisted: Prostszy, bardziej powtarzalny i bez problemu z ograniczonym przepływem elektrozaworów :icon_wink:

Posted

Lobo ale 0.29 są deczko za lekkie jak wieje, a tak poza tym to są naprawdę nie do pobicia w precyzji wykonania!!

Parkie no ja przy moich 560 fpsach właśnie 0.36 stosuje. Chętnie zobaczę jak 40 latają z ciekawości, no i może do Barretta będą dobre, choć docelowo będę walił ceramikami :icon_twisted:

Lobo a Ty co za awatar masz?? Czemu małpy nie ma??

Posted (edited)

Można wspólnie potestować jak znajdziesz trochę czasu kiedyś ;)

btw. Viper, planujesz jakoś niedługo wybrać się na strzelankę ? Wtedy możemy się zamienić kuleczkami ;) Ja mam akurat te diabelskie :icon_evil:, będą Ci pasować :icon_cool:

Edited by parkie
Posted

To daj mi jeszcze cynka proszę przed sobotą:)

Zastanawiam się, czy ta droga na chemicznej od ścian do pola nadaje się do ustawienia hopka/lunety. Niby są w okół jakieś zarośla, które chroniłyby przed niepożądanym wiatrem :zastanawia: Chyba, że istnieją inne, dobre miejsca..

Posted

Taaa jasne a później powiedzą że Parkie z Viperem są w rowie... :teeth: :hahaha:

Widzisz ten pas bez drzew na lewo od "śmierdzącej drogi" patrz zielona strzałka!

http://maps.google.pl/maps?q=52.434052,16.971247&num=1&t=h&sll=52.025459,19.204102&sspn=5.504643,10.821533&ie=UTF8&ll=52.43369,16.971452&spn=0.003035,0.006899&z=17

A tak właściwie to zostaliśmy nakryci na gorącym uczynku! Widać samochody uczestników strzelanki. Znaczy robili te fote w sobotę lub niedziele! :biggrin:

http://maps.google.pl/maps?q=52.434052,16.971247&num=1&t=h&sll=52.025459,19.204102&sspn=5.504643,10.821533&ie=UTF8&ll=52.43188,16.968955&spn=0.000759,0.001725&z=19

Wydaje mi się, że widać nawet ludzi

http://maps.google.pl/maps?q=52.435505,16.971071&num=1&t=h&sll=52.43188,16.968955&sspn=0.000759,0.001725&ie=UTF8&ll=52.43548,16.971081&spn=0.000379,0.000862&z=20

Zadanie dla wytrwałych i spostrzegawczych! Kto znajdzie uczestników gry! :laugh:

Posted

Nie mogę odnaleźć się w rzeczywistości i czuję się jak bohater z tego obrazka.

Ale to się wkrótce zmieni.

Najfajniejszy był chyba i tak mój pierwszy avatar ze snajperem..

Pozdrawiam,

Lambert

Posted

Dex nie tylko Ty się pogubiłeś! Ja na początku myślałem, że jakiś nowy nam się do rozmowy wkminił z buciorami i już chciałem opierniczać :laugh:

Lobo nie tylko Ty się tak czujesz... :sciana:

Posted

Dex nie tylko Ty się pogubiłeś! Ja na początku myślałem, że jakiś nowy nam się do rozmowy wkminił z buciorami i już chciałem opierniczać :laugh:

Lobo nie tylko Ty się tak czujesz... :sciana:

Dyskryminacja dla młodych! W dodatku odgórna kara :-) Ci moderatorzy na forach to coraz większe zło - może urządźmy polowanie na złych moderatorów? :bialaflaga: