Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Od multi jest Battlefield choć singla też mają ciekawego i na pewno nie pominę tego tytułu.

Kampania w Medalu była IMO całkiem fajna i mnie się przyjemnie w nią grało pomijając to że była ultra-krótka acz kolwiek sprawy techniczne mnie irytowały choć np. wychylanie się było ciekawym pomysłem :)

MW3 kampanie będzie na pewno miało ciekawą jednak długość raczej się nie zmieni, 1,2 i BO była krótka więc tutaj na cuda nie liczę

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie podniecałbym się zbytnio Modern Warfare 3. Jeśli dobrze pamiętam, większość ekipy Infinity Ward odeszła z firmy po jakimś mega kwasie z EA Games.

Może się okazać, że niestety w dniu premiery dostaniemy coś jak CoD: Black Ops - czyli gierkę znośną, nawet ponadprzeciętną ale jednak bez klimatu MW1 i MW2

Posted

Między CoDami Infinity Ward a Treyarch czuć pewną klimatyczną różnicę (jak dla mnie z korzyścią dla Infinity). Może Ci odpowiedzialni za przyjemność z gry nie odeszli :D

Posted

Nie mówię, że Treyarch robi złe gry. Zrobili Black Osa i jeśli dobrze pamiętam tą część CoD, gdzie walczyliśmy z Japońcami. World at War?

Ale moim zdaniem IW bije ich o głowę pod względem tworzenia klimatu w CoD. MW1 i MW2 biją dla mnie na głowę wszystkie inne strzelanki. I niestety z tego co kojarzę odeszła większość ekipy zajmującej się tworzeniem MW1 i MW2.

Posted
Infinity Ward odeszła z firmy po jakimś mega kwasie z EA Games.

a co ma electronic arts do IW.?

ja wam mówie specjalny tryb tpp i minigierki z napieprzaniem różnych klawiszy w sekwencjach dla konsolowców, tego możemy sie spodziewać od twórców Dead Space,..... acha i jeszcze widowiskowe kombosy nożem, co by sie Reven też mogło wykazać i oczywiście akimbo na każdą broń.

Coś mi się zdaje, że nie kupie tego tytułu chyba że multi będzie wybitny i spełni moje postulaty czyli.

- wyjebanie wszystkich wsparć, debilnych helikopterów koszących pół mapy itp.

- zrównoważone perki, zamiast sterty nożowników

- dużej moderacji gry i dedykowanych serwerów. dzięki którym admini serwów będą mogli ustawiać autokicki za używanie przesadzonych broni :p

i broń boże żeby jeszcze pojazdy dowalili do tego.! ;-)

za marzenia nie karzą :D

Posted

A ja tam w multi nie grywam, bo nie lubię, za to singla w MW i MW2 przechodziłem parokrotnie i za każdym razem z satysfakcją. Wolę kilka maksymalnie dopracowanych, zróżnicowanych, a przede wszystkim intensywnych misji niż kilkanaście/kilkadziesiąt podobnych do siebie średniaków. Pierwszy COD był dłuższy niż którekolwiek MW, ale mniej intensywny.

Guest Mati13k
Posted

Yyy, coś się komuś pomieszało. IW i Treyarch są pod skrzydłami Activision, nie EA.

Posted

A co to za problem wezmą MW2 zmienią tekstury i mapy dodadzą trochę nowych oskryptowanych akcji i tyle. Takie coś to nawet "syfi interactive" zrobi.

Dokładnie, z resztą za parę lat, sifi interaktif pewnie kupi silnik COD'a i zrobi 100 nowych małych psełdocodzików :D.

Posted

Yyy, coś się komuś pomieszało. IW i Treyarch są pod skrzydłami Activision, nie EA.

Tak tak, ale kiedyś spora część ekipy IW robiła pierwsze MoH'y.

Posted (edited)

W większości ci sami ludzie, ale w studiach o różnych nazwach i u różnych wydawców tworzyli:

MoH:AA - studio 2015, Electronic Arts

MoH:AA Spearhead - j.w.

CoD 1 - Infinity Ward, Activision

Cod 2 - j.w

CoD 4 MW - j.w

CoD MW 2 - j.w

??? - Respawn Entertainment - Electronic Arts

Pozostałe MoHy to "dzieła" innych studiów, a CoDy:

CoD: United Offensive - Grey Matter,

CoD: Finest Hour (tylko na konsole) - jakieś szerzej nieznane studio

CoD 2: Big Red One i CoD 3 (oba tylko na konsole) - Treyarch

CoD: World at War - Treyarch + Infinity Ward (z dominującą rolą Treyarcha)

CoD: Black Ops - Treyarch

CoD: MW3 - resztki IW + Treyarch

Wszystko jasne?

Edited by wiciok
Posted

Ktoś pisał że wiekszosc IW odeszła do EA. Kłamstwo. Odeszły 2-4 osoby . Te najwiekszę "szychy", czyli director i lead-desingerzy wiec spokojna wasza. Jeśli ma wyjsc MW3 to bedzie tak samo (nie)dobre jak poprzednie częsci.

Posted (edited)

:sciana: :sciana: :sciana:

W trakcie spotkania z inwestorami Bobby Kotick podzielił się najświeższymi informacjami o stanie Infinity Ward. Wbrew pojawiającym się plotkom, studio nie zostanie zamknięte nawet pomimo straty ponad 35 z około 100 pracowników
Edited by wiciok
Posted (edited)

Jest właścicielem marki CoD? A IW było podstudiem EA - czyli IW robiło gry ale kasę na nie wykładało EA?

Czyli że EA to to samo co Activision :zastanawia: ? :hahaha:

Racja, MW3 robi Infinity Ward i Sladgehammer.

Edited by Rogi
Posted

Activision opublikowało listę uzbrojenia jaką znajdziemy w nadchodzącym Modern Warfare 3. Pomimo że lista ta nie jest jeszcze kompletna, to oficjalnie mamy potwierdzenie 29 rodzajów broni. W nowym Call Of Duty znajdzie się zrówno to co uwielbiane, jak i znienawidzone przez graczy...

Pistolety maszynowe:

- AK-74U

- MP5

- P90

- SKORPION

- UMP45

- VECTOR

Karabiny:

- ACR

- AK-47

- FAMAS

- G36C

- M4A1

- SCAR-L

Lekkie karabiny maszynowe:

- RPD

Karabiny snajperskie:

- BARRETT .50CAL

- M14 EBR

- RSASS

Pistolety:

- FMG

- G18

Shotguny:

- AA-12

- KSG

- MODEL 1887

- SPAS-12

- STRIKER

Broń podręczna:

- FIVE-SEVEN

- MP412

Granatniki i wyrzutnie:

- M320

- RPG-7

- AT4

- XM25

Źródło: http://www.modernwar.pl/

I takie pytanie na koniec: wg Was w jakiej wersji jest M4A1 z opublikowanego filmiku z gameplayem MW3 pokazujący walki na Manhattanie ?