John Petrucci Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 witam robię tuning mp5 ze szkieletem gb z R5 wella jaka sprężynę najtwardsza mogę am wsadzić by być spokojnym o ten szkielet? Quote
you-dash Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Żebyś był spokojny o szkielet to wyjmij w ogóle sprężynę, R5 wella nie należy do najwytrzymalszych replik ;/ Quote
Marcinek83 Posted February 24, 2011 Report Posted February 24, 2011 (edited) Żebyś był spokojny o szkielet to wyjmij w ogóle sprężynę, R5 wella nie należy do najwytrzymalszych replik ;/ Weź milcz i nie udawaj Greka. Od R5 wytrzyma M120 ale na głowicach kompozytowych, ewentualnie głowice JBU, najważniejsza była by głowica cylindra JBU, ma bardzo gruba gumę którą genialnie amortyzuje i wycisza replikę. Nie daj się zwieść "wyciszonym" głowicą, to lekki chwyt reklamowy, same głowice były w moim przypadku, najczęstszym powodem awarii szkieletu. Edited February 24, 2011 by Marcinek83 Quote
John Petrucci Posted February 24, 2011 Author Report Posted February 24, 2011 niestety mam glowice i cylinder stockowe z r5, chciałem jak najniższym kosztem zrobić z 360 fps pomyślałem o m110 ale co stanie sie na li-po 11,1? Quote
xel20 Posted February 24, 2011 Report Posted February 24, 2011 musisz sprawdzić co będzie na tym aku. przykładowo ostatnio nowy graczu u nas chciał sprawdzić jak strzela jego replika na lipolu 11,1V(5Ah,20C) i rof był przeciętny, podejrzewam iż jest to spowodowane kiczowatym silnikiem cymy. W mojej sprce przy springu 150 i silniku elementa rof na tym aku wywołuje uśmiech na twarzy ;) Quote
John Petrucci Posted February 24, 2011 Author Report Posted February 24, 2011 musisz sprawdzić co będzie na tym aku. przykładowo ostatnio nowy graczu u nas chciał sprawdzić jak strzela jego replika na lipolu 11,1V(5Ah,20C) i rof był przeciętny, podejrzewam iż jest to spowodowane kiczowatym silnikiem cymy. W mojej sprce przy springu 150 i silniku elementa rof na tym aku wywołuje uśmiech na twarzy ;) mam silnik boya hmm... chyba nie jest najlepszej jakości wiec może nie rozerwie tłoka, w przypadku gdy batka ma duży potencjał a silnik jest lipny może się coś spalić? Quote
you-dash Posted February 24, 2011 Report Posted February 24, 2011 Sorki, R5 pomyliło mi się z R2 ;P Mój post na górze dotyczył R2, z R5 się nie spotkałem więc się nie wypowiem. Sorki za wprowadzenie w błąd i zamieszanie. Quote
Recommended Posts