Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wiesz, tej konkretnej maski w użyciu nie widziałem, ale jeżeli to jest stalowy drut - wytrzyma. Z reguły na podobnych maskach nie robią wrażenia postrzały z wiatrówek.

Co do dopasowania do x500 - powinno się udać. Kwestia, czy będzie Ci w tym wygodnie.

Posted

Maskę można dogiąć wedle własnych upodobań, wiec raczej uporczywa nie będzie, ochroni zęby bez problemu. U mnie lekko wystaje końcówka szczęki (nie wiem jak nazywa się tą kość) i szyja więc do cqb potrzeba jeszcze dodatkowej ochrony.

Posted

Dzięki za odp. Ogólnie maska używana będzie raczej w lesie i na większych odległościach. Poprostu boję sie o swoje naturalne zęby coby ich przedwcześnie nie stracić. Myślę że bez arafatki również się nie obędzie.

Posted

Heh no na ringu czy na macie może się przydać ale w ASG nikogo nie widziałem z takim ochraniaczem...

Popatrz, popatrz.

A ja widziałem ludzi z takim ochraniaczem.

Widziałem też takich bez niego.

Widziałem nawet takich bez niego i bez zęba na przedzie.

ASG to nie CB-radio - nie trzeba non stop drzeć papy na radiu - zwłaszcza jeśli się nie dowodzi.

Weryluk napisał "Poprostu boję sie o swoje naturalne zęby" - co odczytałem że na ich ochronie najbardziej mu zależy.

Gdyby napisał że systematycznie gra rolę siódmej halabardy w teatrze i zależy mu na ochronie całej twarzy, wówczas na pewno poleciłbym mu maskę. Ewentualnie zmianę zawodu lub hobby.

Dla mnie EOT.

Posted

Nie polecam tej maski. To jedna z marnych podróbek Brass Guarda. Kolega taką ma znaczy się miał 500fps i krater na mordzie :(. Posiadam orginalnego Brass Guarda Stalkera i to jest maska godna polecenia, strzał z porządnych wiatrówek nawet farba się nie zdarła. :D