Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Jestem dość "zielony" jeśi chodzi o airsoft. Mam swój drugi karabin cm.028, tym razem ze składaną kolbą. Problem jest następujący - gdy podłączam batkę zaczynam naciskac spust, gb wydaje tak wdzięk, jak by chciał a nie mógł ale strzał nie leci. Nie jest to wina batki - sprawdziłem na 3 swoich i ten sam rezultat. Powtarzam to i czasami po kilkunastu/dziesięciu pójdzie w końcu seria, ale wtedy bateria jest tak gorąca, że nie wiem. Ale czasami też jest tak, że te dzwięki gearboxa ucichają i karabin wogóle nie oddaje strzału. Teraz moje pytanie - o co chodzi? Ktoś miał podobną sytuację?rozkręciłem do gb, podokręcałem śrubki ale to nie nie dało. Proszę o pomoc!

P.S - jeżeli to nie ten dział czy coś, to przepraszam najmocniej.

Posted (edited)

Zrobiłem tak, połączyłem bezpośrednio - problem nadal pozostaje. Robi takie "cyk" i strzał nie idzie.

EDIT:

silnik dobrze działa, ten "śróbken" mały napier****la jak mały samochodzik. Tzn, kable ok - co nie ;)?

Co w takim razie może być źle w środku GB? rozkręcać go?

Edited by gdaiwan
Posted (edited)

jeśli bedziesz go rozkręcał pierwszy raz a nie masz jakiś zdolności mechanicznych to możesz go nie złożyć. na mechbox.com masz filmiki do składania i rozkładania między innymi gb v3. Najpierw pooglądaj a potem rób tak jak tak robili na filmikach, lub oddaj komuś, kto się zna

Edited by zaki123
Posted

rozkręciłem w pi***, skręcam teraz, jeszcze mechanizm spustowy, zakręce i zobaczymy czy pójdzie. Jak nie to nie wiem..Nowy gb?

@forgiel - wydaje mi się, że zębatki w porządku są.