Bart_Forrester Posted December 4, 2013 Report Posted December 4, 2013 Ja mogę promyka ściągnąć, 590 i 650, oryginał. Quote
Sticker Posted December 6, 2013 Report Posted December 6, 2013 Gdzie można w PL kupić? Spoza naszego kraju mnie nie interesuje nawet 650mm. Quote
Mendi Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Gdzie można w PL kupić? Spoza naszego kraju mnie nie interesuje nawet 650mm. Od ok 10 miechów, w kraju nie kupisz. Sklepy boją się podróbek. Jest temat o tym, a z tego co wiem to Lesio już ściągał te lufy i to oryginały. Quote
avalid Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 Krótka piłka- myślicie że do kolby da radę wsadzić mancraftową konwersję na naboje CO2? Mówimy tutaj o przypadku gdy kupię gg v2 także od mc. Quote
Mendi Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 Wchodzi, chłopaki już montowali. Tu http://forum.wmasg.pl/topic/105586-zasilanie-gazowe-zewnetrzne-springaeg-konwersja-mancraft/page__st__360 masz więcej info. Quote
Rutek_ Posted February 19, 2018 Report Posted February 19, 2018 Witam Takie pytanie jaką preckę dać 800mm deep fire czy 650 promyka ?? replika leci na konwersji mancraft. Quote
Darth_Worm Posted March 30, 2018 Report Posted March 30, 2018 Witam wszystkich serdecznie. Po dekadzie z okładem wracam do ASG, po 40-stce, nie chce się już tyrać jak dzik po poligonie więc wspólnie z Priamusem postanowiliśmy reaktywować FCSF i stworzyć parę snajperską. Długo zastanawiałem się jaki karabin użyć, wybrałem Barrett'a M82A3 z stajni SnowWolfa. Osiągi stock'a nie robią wrażenia, postanowiłem zainwestować w konwersję HPA. Rozejrzałem się na rynku i wybrałem Wolverine Airsoft i zestaw Inferno Gen 1 + Spartan board. Dodatkowo wymieniłem lufę na Madbulla 6.03 - 650mm, komorę Hop Up z RetroArms, gumkę Systemy – Czarną oraz wymieniłem chwyt pistoletowy na bardziej snajperski :) Silnik Hpa zasilany jest butli 0.8 L przez reduktor V.I.P AIRSOFT SLP LINE. Do tego butla matka 8l z przetoką do HPA. Po złożeniu całości, pierwsze rozczarowania. Inferno gen 1 nadaje się do dobrego szturmiaka, jednak na snajperkę słabo. Stabilność fps żenująca podobnież z osiągami. Na kulkach G&G 0.25 g, fps'y szalały od 350 d0 380. Stwierdziłem, że sprzęt wymaga upgrade'u i dzięki HPAIRSOFT z Chorzowa(wielkie dzięki chłopaki), dokupiłem upgrade inferno GEN 2. Karabin udało mi się ustawić na stabilnych 460 fps +- 3. Oczywiście działa tylko w trybie SEMI. Po regulacjach, postanowiłem pomalować karabin i dorobić skórzaną bakę policzkową wraz z mocowaniem 4 nabojów .50 BMG, dodających klimatu :) Czy było warto? W sumie wydałem ponad 3k zł, otrzymując dość klimatyczną armatę, mówiąc "armatę", mam na myśli rozmiar i wagę :) I mam nadzieję, że w miarę użyteczną. Wszyscy wiemy, że bycie snajperem w ASG jest trudne i wymaga odpowiedniego dystansu zarówno do siebie jak i do innych uczestników gry. Przede wszystkim liczę na dobrą zabawę, próbę odtworzenia tego specyficznego klimatu siedzenia w krzakach i czekania pół dnia na oddanie jednego strzału. Jak tylko pogoda się poprawi zrobię testy odległościowe i skupienia. Praca nad karabinem dała sporo satysfakcji i już nie mogę doczekać kolejnego projektu. Pozdrawiam DW Quote
Darth_Worm Posted March 31, 2018 Report Posted March 31, 2018 Tak jak pisałem do testów mam 0.25 G&G ,a ciśnienie 100 psi . Quote
Recommended Posts