Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wytrzymała (szczególnie wewnętrznie), łatwa w tuningu, czasem problem z podawaniem magów low/mid (jest na to patent za 8zł)- KWA.

Ładniejsza zewnętrznie, zgodna z oznaczeniami, z super koli w zestawie, cięższa w tuningu (zależy od serii/ egzemplarza)- G&P.

Przez tuning mam na myśli 450fps + wymiana gumki HU (lufy stockowe w obu bardzo dobre).

Posted

eMka od KWA jest cięższa i lepiej spasowana niż G&P. W KWA na sprężynie guardera M110 mam 440fps, na M120 pokazało 470fps.

Dla zaczynających przygodę z airsoft KWA jest świetnym rozwiązaniem. Jedyny minus tych replik to niewentylowana głowica tłoka i pękająca głowica cylindra. Bateria LiPo 7,4V w zupełności wystarcza, a po zmianie kabli i instalacji mosfet robi się naprawdę fajnie.

G&P 360fps i zasięgiem nie odbiega od KWA. Gearboxa G&P jeszcze nie otwierałem bo nie było potrzeby.

Posted

Pamiętaj tylko o niestandardowej komorze hop up i o tym ze nie wszystkie gumki tam wepchniesz. Ja w swojej mam gume lonex i kręci pięknie. Szczelność całego układu robi wrażenie :)

Posted

Pamiętaj tylko o niestandardowej komorze hop up i o tym ze nie wszystkie gumki tam wepchniesz. Ja w swojej mam gume lonex i kręci pięknie. Szczelność całego układu robi wrażenie :icon_smile:

G&G zielona lub systemka czarna nie podejdą ? Lufę w domu mam promyka 363mm i czeka grzecznie :)

A jak kwestia magów ? Jakie firmy pasują ? Oprócz oczywiście KWA :)

Posted

Ta komora to właśnie największa zaleta tej repliki;)

Podejdą bez problemu, obie już montowałem.

U mnie Boyi Low i Mid ładnie siedzą, ale były problemy z podawaniem pierwszych kulek, załatwiłem to wiertłem (opisałem w dziale problemy i serwis).

Posted

Spróbuję na promyku. Właśnie słyszałem, że ta komora jest super i się bardzo cieszę, że info potwierdzone :D

Możecie polecić do tego jakiś mosfecik ? Opłaca się pakować tam systemy typu ASCU3 ? Zależy mi na jak najlepszej reakcji repliki. Jakieś zalecenia co do upgradowania cylindra ?

Z góry dzięki za odp ^^

Posted

Zmień tylko gumę i ciesz się repliką. Układ cylindra jest wyjątkowo szczelny więc nie ma co psuć. Najsłabszym punktem jest głowica cylindra, która w zimie się rozleciała. Jeśli już otworzysz gerabox to zmień głowicę tłoka na wentylowaną.

Ja dałem najtańszy mosfet firmy ASG DK i śmiga aż miło.

Szkoda kasy na apgrejdy. Replika pozytywnie Cie zaskoczy już w stocku.

• 8 months later...
  • 4 months later...
Posted (edited)

Witam, odgrzewam kotleta.

Zaczełem grać od roku i przez ten czas miałem 3 różne ak -jeden E&L, dwa g&g (wszystkie z wyższych półek) i zawiodłem sie na każdej z nich. Najprawdopodobniej przesiąde sie na M4 i po wielu godzinach spędzonych na poszukiwaniu tej idealnej, myśle że model: KWA KM4 KR14 :

https://gunfire.pl/p...a-KM4-KR14.html

będzie dobrym rozwiązaniem. Szukam, jak autor - niezawodnej repliki, z dobrymi osiągami już w stocku (przyzwyczaiłem sie do ok 430 fps bo tyle miałem w ak) oraz możliwością tuningu do max 470fps bez narażania części wewnętrznych.

Czy ktoś jest posiadaczem tego modelu i mógłby coś o nim napisać oraz druga kwestia .. na rynku są firmy KWA i KWA-USA ... czy koniecznie musze szukać tej z rynku zachodniego, zebym miał pewność, że będzie mi długo służyć ?

Pozdrawiam

Edited by =**LOKI**=
Posted (edited)

Replika od początku miała 50 fps mniej niż powinna (kolegi jeszcze mniej) a po jakims miesiącu używania zaczełą sie zacinać , nie podawać kulek. Po jakieś 5 tygodniach oddawała wiele pustych strzałów, oczywiście na oryginalnych magach.

Ps. Działa link do tej repliki z gunfire , którą wstawiłem ?

Edited by =**LOKI**=