Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam M16A4 M5 RAS FN Manufacturing, LLC G&P

Chciałbym zamontować w swojej replice układ MOSFET GDS-4004+ AC (Active Braking) z ASHshopu oraz wymienić okablowanie na niskooporowe.

Czy inny układ proponujecie ?

Posted (edited)

Mosfet, który chcesz zamontować jest ok. Miałem taki tyle, że bez AC i spaliłem go dopiero po baaaaaaaardzo długiej serii. Nie ma możliwości żeby coś mu się stało przy normalnym uzytkowaniu.

PS. Czy G&P nie ma czasem niskooporowców już fabrycznie? Wydaje mi się, że w replikach tej klasy powinny one być od nowości.

Edited by you-dash
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Nie wiem czy ze złota :) mają działać a ja nie mam pojęcia o termistorach itp. :)

Powiedzcie mi jeszcze czy zestaw:

replika + tuning LEVEL I

będzie działał sprawnie z:

LiPo + MERF 3

Czytałem opinie, że przy włączonym zabezpieczeniu pakietu LiPo silnik G&P120 nie daje rady naciągnąć sprężyny SP120 Guardera. Co prawda tam był inny układ MERF, no ale lepiej popytać. :)

??

Edited by Xeratus
Posted

Nie wiem czy ze złota :) mają działać a ja nie mam pojęcia o termistorach itp. :)

Powiedzcie mi jeszcze czy zestaw:

replika + tuning LEVEL I

będzie działał sprawnie z:

LiPo + MERF 3

Czytałem opinie, że przy włączonym zabezpieczeniu pakietu LiPo silnik G&P120 nie daje rady naciągnąć sprężyny SP120 Guardera. Co prawda tam był inny układ MERF, no ale lepiej popytać. :)

??

Z MERF3 nie ma już takich problemów. Jest to zupełnie inna konstrukcja - MERF był wykonany w technologii analogowiej, MERF3 to cyfrówka. Wszystkie problemy znalezione w MERF zostały wyeliminowane.

• 4 months later...
Posted (edited)

A tak a propos MERFa, jak wygląda sprawa trwałości i awaryjności tych mosfetów? Pytanie do użytkowników :icon_biggrin: .

Kupiłem MERF 2.0, sprężyna M140 i LiPo 7,4 V, długo to pochodzi?

Edited by pretorian11