Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak mówili, ale ja już widziałem 4 dostawy tego w gunfire. Pisałem jakieś pół roku do WGC w tej sprawie. Odpisali, że zamawiają na bieżąco i nic nie wiedzą na temat zakończenia produkcji.

• 7 months later...
Posted

Jest to prawda. Replika z najnowszej serii ma poprawiony gearbox. Miej jednak na uwadze, że jest to plastikowa replika. Plastik łatwo pracuje. Widać to np po rozłożeniu repliki. Pisałem opinie na GF o moim nowym egzemplarzu. Ogólnie nie warte to 1150zł.

Posted (edited)

Chodzi o tego droższego umarexa? Bo ten tańszy to kamieni kupa....... Nie wart kasy. Droższy to podobno VFC. Jednak nie wierzę by była przepaść jakościowa w porównaniu do G&G. Porównując UMG do np G36 Aresa to wolę tworzywo UMG. Plastik jest lepszy. A ludzie przecież chwalą wykonanie Aresa. Więc po prostu ja jestem zbyt wymagający i tu jest problem. :icon_razz:

Edited by 0wn
Posted

Już się zdecydowałem na tą lepszą wersję(elite) ump od umarexa, który jest bodajże właśnie rebrandem aresa. Przekonujące są na pewno oznaczenia, body z nylonu, dobre gb, zasięg, skupienie no i (śmieszny :D) blow back.

• 2 years later...
Posted

Dawno nie było żadnego updatu w temacie, ale ostatnio z ciekawości spróbowałem zamontować do mojej piętnej repliki ;-) tłumik dźwięku typu gemtech halo jako taniej alternatywy do tłumika dedykowanego. Pracy jest niewiele. Aby uzyskać zadawalający efekt wystarczy kawałek rurki np. metalowej o średnicy zewn. 22mm i długości ok 3 cm. Rurkę nakładamy ile wejdzie na tłumik płomienia i skręcamy aż do oporu pierścień mocujący tłumika dźwieku. Wesprze on się o tył tłumika płomienia (trzeba odpowiednio dobrać długość rurki, tak aby ona wparła się przy skręcaniu o zwężoną ściankę w tłumiku dźwięku. Oczywiście można tę rurkę jakoś stabilniej zamocowac na tłumiku płomienia, ale nie jest to konieczne. Pozdrawiam użytkowników tej pięknej repliki :-)

Posted

siema siema. Z tego co czytam to wersja G&G jest całkiem wypasiona, mam okazje kupić za niedużą kase tą wersje z roku 2013/2014r. 3 letnia giwera i wszystko stockowe, napaliłem się i chyba ją wezme

G&G jest lepsze od H&K czy DE? jeżeli chodzi o wykonanie?