Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć aktualne mam stokowe aku 9,6 1100 mAh, które strzela 2 magi i pada w m4 sr16 (stokowej) od asi, pilnie potrzebuje nowego :) ale tak że trzeba to by było zbyt łatwo a mianowicie potrzebuje 9,6 i ma mieć tyle mAh żeby przyzwoicie strzelało i dość długo wytrzymywało ale żeby było jeszcze ciekawiej to musi:

1. się zmieścić w atrapie lasera którą najlepiej było by zamówić razem z aku

2. kupić drugą kolbę (może stałą) aktualnie kolba sf do której wchodzą te dwa "gluty"

3. liczę na waszą wyobraźnię i wasze pomysły

4. jeśli macie jakieś ciekawe propozycje umocowania aku i samego aku jestem na nie otwarty

Pozdrawiam i dzięki ;)

Posted

eh. panowie rozmyślałem o tym długoooooo i jakoś nie mam przekonania poniewasz trzeba pilnować dokładne godziny i jeszcze ładowarkę zakupić potrzebował bym wiec jeśli macie jeszcze jakieś mysli będe bardzo wdzięczny :icon_neutral:

Posted

eh. panowie rozmyślałem o tym długoooooo i jakoś nie mam przekonania poniewasz trzeba pilnować dokładne godziny i jeszcze ładowarkę zakupić potrzebował bym wiec jeśli macie jeszcze jakieś mysli będe bardzo wdzięczny :icon_neutral:

Kolego kupujesz Imaxa B6/Turnigy Accucel 6 + Lipo modelarskie i nic nie musisz pilnować. Zestaw ten kosztuje ponad 200zł ale jest warty każdej złotówki przekonasz się o tym jak zapniesz lipo do repliki...

Posted

za 200zł to można nawet w sklepie znaleźć z zasilaczem. Na allegro jakby poszukać to i za 150zł IMAXa6 widziałem z zasilaczem w zestawie i jeszcze pisało, że nowy.

Ja mam Accucela6, dałem łącznie ok 230zł (150zł za nią samą, dostawa i zasilacz ATX za 65zł i przerobienie go, żeby chodziło), ale jestem bardzo zadowolony z niej i mogę ją polecić każdemu. W brodę sobie pluje, że kupiłem kiedyś batimexa, bo wywaliłem na nią stówkę a ja w moim wieku to normalnej pracy nie mam (16 lat na karku :happy: ).

Posted

Ladowarke da sie kupic bez zasilacza nawet za 100 zl - okazyjnie.

Zasilacz mozna zrobic ze starego komputerowego.

Pakiet - 60-70 zl.

Wyjdzie taniej niz kupno porzadnego (tu wazne - PORZADNEGO) pakietu nimh.

Do tego jezeli ladujesz zwykla ladowarka - to zapomnij - kiedys zaspisz odlaczenie i spalisz go.

Jezeli masz pseudo ladowarke batmiexa - to tez nie pozyje ona dlugo (odemnie z ekipy mialy ja 3 osoby - wszystkie 3 nie przezyly dluzej niz 1.5 roku).

Ale oczywiscie mozesz nie wiezyc ... mozesz bac sie lipoli... mozesz oszedzac zeby wydac ze 2 razy wiecej.

Tylko po co tu wogole pytasz jak nie zwracasz uwagi na odpowiedzi ?

ps. Kolbe SF da sie tak spilowac ze wejdzie do niej lipo 2.2 Ah 7.4 V. Tylko ze wtedy nie da sie jej zlozyc.

Posted

ok panowie przekonaliście mnie :blush:

jako że w sprawach lipo i ładowarek się wg się nie znam czy moglibyście mi podrzucić link do ładowarki i lipo?

mam na to 200 zł i cos jeszcze bym wyskrobał :biggrin:

i najlepiej żeby to się zmieściło w sf :dry:

lipolek jakiś :

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=4879&name=Firefox_-_Bateria_-_Li-ion_-_11,1V_-_1300mAh_-_Podwojna

Posted

Nie na sklepach ASG! Tylko modelarskie. Imax B6 albo Acuccel 6 na allegro i do tego LiPo też z allegro albo na stronach modelarskich. Ja nigdy nie kupuję rzeczy, które są tylko do ASG, czyli repliki, magi kulki, elementy do nich itp. na stronach tego typu. Batki - sklep modelarski. Mundur i oporządzenie - demobil i sklepy, które się tym zajmują. I oczywiście allegro.

Posted (edited)

Nie na sklepach ASG! Tylko modelarskie. Imax B6 albo Acuccel 6 na allegro i do tego LiPo też z allegro albo na stronach modelarskich. Ja nigdy nie kupuję rzeczy, które są tylko do ASG, czyli repliki, magi kulki, elementy do nich itp. na stronach tego typu. Batki - sklep modelarski. Mundur i oporządzenie - demobil i sklepy, które się tym zajmują. I oczywiście allegro.

Majster nie wiem czy zauważyłeś ale kolega ma kolbę SF... A do niej ciężko dobrać lipo modelarskie chyba ze się zrobi jak opisał to Kocur. A jak kolega nie chce rzeźbić to lepiej ładownice na kolbie założyć. Majster z twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie kupujesz replik ani akcesoriów w sklepach ASG. To gdzie indziej wg ciebie można kupić nową replikę jak nie w sklepie specjalizującym się w ich sprzedaży? W Praktikerze?

Edit. ten lipol z linku to straszny suchar... Poszukaj na Allegro pakietów Turnigy są tanie i w miarę przyzwoite.

Edited by artur52kh
Posted (edited)

A jak kolega nie chce rzeźbić to lepiej ładownice na kolbie założyć.

można jakieś foto tej ładownicy ?

o co chodzi z tym 30C ?

co powiecie na coś takiego :

http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=137_267&products_id=4999

i jeszcze prosił bym o jakieś wskazówki w jakich granicach mam szukać ile v i ile mAh :icon_confused:

czy taki squad był by wystarczający ?

aku: http://allegro.pl/nowy-lipo-turnigy-5000mah-2s-20c-i1445089751.html# , http://allegro.pl/lipo-lipo-turnigy-7-4v-5000mah-30-40c-nowy-i1432842061.html pomiędzy aku się zastanawiam bo tan tańszy ma jakiś dziwny opis :icon_confused:

ładowarka: http://allegro.pl/ladowarka-turnigy-accucell-6-v2-imax-b6-rc-power-i1433437069.html

Edited by kamilchmiel95
Posted

Ładowarka ok. Tylko pamietaj ze musisz ja zasilic zasilaczem 12 V. I w zaleznosci ile A chcesz ladowac pakiet - tyle A musi miec zasilacz.

Mozna przerobic komputerowy (jakis stary niepotrzebny) ale to tez trzeba umiec.

Co do akumulatorow ... PATRZ NA WYMIARY !!!! 5000mAh to wielka krowa - owszem starczy ci na prawie 10 tys kulek strzelania... ale musisz gdzies go upchnac tak ?

Jak wyglada ladownica na kolbie ? Normalnie ... przyczep ladownice do kolby ... Moze byc np taka http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_ladownice/ladownica_do_przenoszenia_magazynkow_m4_m15_m16_na_kolbie-black_a_c_m-2053.html (od razu widzisz jak to wyglada ...)

Zreszta ... masz wielki temat o lipolach -przeczytaj to bedziesz wiedzial wszystko.

Tak samo o ladowarkach... wiedzialbys ze accucel 6 jest polecana.

• 2 weeks later...