Plutonowy Posted January 26, 2011 Report Posted January 26, 2011 Witam Najprawdopodobniej będę sprowadzał dla siebie kilka gratów z http://shop.ehobbyasia.com/ na początku lutego dlatego jeżeli ktoś chciałby się podłączyć to zapraszam. Sklep ma bardzo fajną ofertę i niezłe obniżki, a kurs dolara trzyma się stabilnie na dosyć niskim poziomie także zachęcam do rozejrzenia się po stronce sklepu każdy znajdzie coś dla siebie. Kwestie techniczne: Zamówienie będę robił w pierwszym tygodniu lutego dlatego na listy przedmiotów od Was czekam do 30 stycznia włącznie(wysyłacie na maila). Wieczorem rozsyłam wstępną wycenę(przedmioty+paczka+kilka złotych rezerwy dla celników) wraz z moim numerem konta. Pieniążki przelewacie w poniedziałek i wysyłacie mi mailem potwierdzenie przelewu jak najszybciej dacie rade. Przyspieszy to całe zamówienie bo będę mógł wyłożyć część pieniążków które jeszcze nie doszły z własnej kieszeni. Dalej robię przelew na paypala i w czwartek 3.02 płacę za zamówienie. Czekamy na paczkę... Dostaję papiery z UC rozsyłam info o dodatkowych kosztach jakie nałożyli celnicy i ile trzeba dopłacić. Znowu żeby było szybciej będę płacił z rezerwy jaką dostanę od Was, a resztę pokryję ze swoich oszczędności. Przy okazji tych dopłat doliczę koszty przesyłki w Polsce dla tych którzy nie będą mogli odebrać rzeczy osobiście. Przychodzi paczuszka. Wysyłam maila że mam rzeczy u siebie i albo wysyłam dalej albo kładę w bezpiecznym miejscu gdzie będą czekać na odbiór. Dodatkowe info: Listy rzeczy podsyłajcie na: maker223@gmail.com w tytule wiadomości "nick - ehobby - wmasg" W mailach umieszczajcie swój numer telefonu. Oczywiście wszyscy biorący udział w zamówieniu otrzymają też mój tel. Koszty dodatkowe: cło i vat zazwyczaj wynoszą 20-30% wartości zamówienia i takich dodatkowych kosztów się spodziewam Orientacyjne koszty wysyłki(im więcej rzeczy tym niższe będą koszty): Replika ok 90$ Paczka 10 magazynków 10-15$ Pamiętajcie, że zamówienie idzie z drugiej części świata i wiąże się z ryzykiem więc bierzecie w nim udział na własną odpowiedzialność.
senkuPH Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 O ile się orientuję, oni wymagają wysyłki expres za 109 USD Dopisałbym się ja, mam tam upatrzoną replikę za kwotę 365 USD. Pisałem również, jak z obniżeniem kwoty na fakturze, mogą to zrobić max o 50% Jakby co : gg 895332
Plutonowy Posted March 22, 2011 Author Report Posted March 22, 2011 Zamówienie zmieniło nieco formę i jest już po sprawie także temat do usunięcia.
Yuri Posted May 10, 2011 Report Posted May 10, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Sklepy -> Zagraniczne sklepy -> Zamówienia zbiorowe" do "Sklepy -> Zagraniczne sklepy -> Zamówienia zbiorowe -> Archiwum".
Recommended Posts