Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Heh faktycznie chwila z pilniczkiem i magazynek slodko klika przy zakladaniu:) Nie wiem czy przeoczylem ale moze ktos sie orientuje z jakiego stopu jest wykonany szkielet gb?

• 2 weeks later...
  • Replies 776
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też kupiłem 6 sztuk low capów od BOYI. Przypiłowałem zgodnie z zaleceniami i magi siedzą. Ale niepokoji mnie 1 rzecz. Otóż ta nazwijmy obwódka wokół maga, która wyznacza granicę do której mag wchodzi do gniazda nie styka się z nim bezpośrednio. Zwłaszcza w przedniej części maga. Nie spowoduje to zacięć kulek lub ich nieprawidłowego podawania? Hicap załączony w komplecie pasuje bum cyk cyk.

Posted

witam.

panie i panowie, brał się ktoś za przeróbkę CM g36c, na g36k?

czy dłuższa lufa będzie niosła ze sobą konieczność wprowadzenia zmian w GB? zmiany sprężyny? inne?

jako to podać, żeby było koszerne?

Posted

na razie tylko się zastanawiam i wychodzi mi to dosyć niekorzystnie. przeróbka na g36k, wyniesie około 500 zł, gdzie za 800 zł mam cacaną replikę od Aresa, zgodną z oznaczeniami HK. pójdę w kierunku Cyma = CQB. słabsza sprężyna itd.

dzięki za pomoc BTW :)

Posted

Wiecie co, moją replikę zakupiłem gdzieś w grudniu teraz miałem jakieś zacinki więc otworzyłem gb, sprężynka co odciąga styki wygląda jak po tornado.. i na dniach strzeliła mi głowica tłoka, najpierw lekko pękła tak że nie wiedziałem czy to nadlewka czy pęknięcie poza tym w układzie cylinder - głowica tłoka miałem zero szczelności.. jak nóż w masło dopiero przy energicznym ściskaniu powstawało jakieś ciśnienie.

Lecąc dalej myśląc iż to na głowicy to nadlewka czy mała ryska wsadziłem ją ponownie i po 2-3 strzałach rozsypała się.

https://picasaweb.google.com/SimurASG/13Marca2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMyMgMSw-YjGygE&feat=directlink

wymieniłem głowicę na od kałaszka (kumpel miał) i teraz jest jak być powinno "strzykawka" sprężynkę oczywiście także, poza tym

w przyszłości do wymiany kwalifikuje dysze bo ta trzyma szczelność tylko na kilogramie smaru..

Mimo wszystkiego mój stosunek do tego modelu się nie zmienił, po prostu lubię g36^^

Zapewne trafiła mi się przysłowiowa felerna jednostka..

Posted

Moja gieta śmiga bez problemu - mam ją już około 7-8 miesięcy. Jakoś miesiąc temu otwierałem ją i nie widać było, żeby się coś złego działo. Przebieg szacuję na jakieś 5-6 tys kulek plus około 1 tys bb wystrzeliła z zamontowanym blow back'iem.

Jeżeli chodzi o warunki użytkowania - pełen przekrój - od mrozu i śniegu po upał i ulewę.

Pozdrawiam

misiakow

Wątek o adapterze przerzucony do ogólno technicznych...

J.

• 3 weeks later...
Posted

Witam!

Słuchajcie mam dylemat a mianowicie kupiłem ostatnio replikę CM028 i jestem bardzo zadowolony jednakże replika trochę jest nie poręczna, jakoś wykonania ujdzie, celność też nawet ok.

ALE właśnie pojawiły się fundusze i tutaj mam pytanko czy sprzedać CM028 za tyle za ile kupiłem z przesyłką (mam kupca) i kupić CM 003 ?Czy lepiej dać sobie spokój i wymienić w CM028 gumkę itp ?

Pozdrawiam i czekam na odp.

PS: Replika będzie używana w lesie na średnim/długim dystansie.

Posted

Słuchajcie naprawdę jest taka różnica ?

A i jak z bebechami czy gearbox jest ten sam co w akaczach CYMY ?

Jak czytałem to gb w CYMIE 028 jest niezniszczalny i dlatego na to padł wybór czy w CM003 to będzie tak samo wytrzymały i bezobsługowy jak w AK ?

A i słyszałem, że w CYMIE 003 jest gumka i dystanser jest kiepskiej jakości gdybym się zdecydował na kupno tej giety to bym najprawdopodobniej bym ją kupował w gunfire to odrazy bym dokupił gumkę to rozwiązało by to problem ?

Pozdrawiam i czekam na więcej opinii.

Posted

Gumka jest zwykła, wg mnie ani zła ani jakaś super. No ale mi kulki lekko zakręcały w lewo (albo prawo nie pamiętam) więc wymiana dystansera jest raczej wskazana, choć nie u każdego ten problem występuje - wiadomo chińczyk. Co do bebechów nie wypowiem się, nie mam takiej wiedzy, ale jeśli chodzi o zawodność to na pewno w 028 często psuje się selektor ognia (w 3 kałachach mojej drużyny).

Posted

mam małe doświadczenie, w temacie siedzę od listopada,.... jednak... G36C CYMA to świetny wybór, za te pieniądze.

nie będziesz żałować. poczytaj opinie i testy.... http://wmasg.pl/pl/armoury/show/102656

co do zasięgu.... repliki japońskie wymiękają ( z tego co widziałem w lesie :) )

co do celności.... no pozostawia chińczyk moim zdaniem trochę do życzenia, ale prec lufa to pewnie załatwi. hopup guma napewno do wymiany, bo to co miałem w swojej to żenada jakaś była. to nie był silikon tylko guma i zaczęło to parcieć. koszt nowej gumy to około 30 zł. wymiana to pikuś ( a jestem laikiem ) :)

kupuj giete :)

• 2 weeks later...
Posted

mam taki sam, ale turnigy o większym amperażu i włazi... coprawda urżnąłem oryginalny kabel ( końcówkę, gwoli ścisłości ) i zamieniłem na mini tamiya, bo takie są w replice. lużno tam ta batka nie ma, ale wchodzi. w razie czego wywal bezpiecznik i to dodatkowe okablowanie.

Posted

Jestem niemal w 100% pewien że takie pytanie już padło, ale nie mam zbytnio czasu przeglądać te 20 stron postów(Z góry za to przepraszam.). Mianowicie czy to uciągnie 9,6 na m120 guardera?(czy części w stocku się nie posypią)

Posted

Witam wszystkich ;)

Jeśli stać mnie na g36c innej firmy niż cyma to czy polecacie jakiś czołowych producentów czy nie opłaca się przepłacać bo z cymki wyciągnie się coś jeszcze lepszego?

Posted (edited)

Jestem niemal w 100% pewien że takie pytanie już padło, ale nie mam zbytnio czasu przeglądać te 20 stron postów(Z góry za to przepraszam.). Mianowicie czy to uciągnie 9,6 na m120 guardera?(czy części w stocku się nie posypią)

U mnie 130-tki taka batka nie pociągnęła, sorki pociągnęła z 15 min i rof był żałosny. Na lipo 7.4 śmiga aż miło. Na pierwszej strzelance zmieliło stokowy tłok tzn. wyrwało pierwszy metalowy ząb resztę zrównało z gruntem. Po wymianie na SHS z wszystkimi metalowymi zębami daje radę.

Edited by bart124
Posted

@ Skorpionus: Pociągnie nawet i M150 (jak dobra 9.6 i dobre kable)

@ XwikitorX: Zależy czego oczekujesz od repliki.

@ bart124: w takim układzie albo masz pecha albo kompletnie nie umiesz składać gb (tłoki te katuję w 2 replikach na M125 Elementa na LiPo 11 (rof 20+), a wcześniej chodził na M135 w takiej samej konfiguracji. I bez zająkniecia.