janekc Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 (edited) Polecam moją broń kupiłem ją tu: http://www.military.pl/Kalashnikov-AK47-Full-Metal-Wood-CyberGun-120916_9122t.html .Jedyną rzeczą która mnie drażni w tym karabinie to napis i portret Kalashnikova na lewym boku karabinu. Magazynek ma dużą pojemnośc ok. 500 kulek i jest wytrzymały. Edited January 22, 2011 by janekc Quote
Anaruk Posted January 22, 2011 Author Report Posted January 22, 2011 dzięki ale moim zdaniem ubogi jest troche :/ Quote
janekc Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 Mam pytanie. Czy koniecznie musi to byc ak? I czy broń musi byc cymy? Quote
denvey Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 (edited) Janek, weź odpuść. Gówno wiesz i tą swoją gównianą wiedzę przekazujesz dalej. CM.048/M/S to są repliki nie do zdarcia - wiesz Anaruku o co chodziło w poście gravena o padnięciu GB? ze ten gearbox się rozwalił po 70 tysiącach kulek dopiero, i to na mocnej baterii. Kupisz sobie kałaszka, ewentualnie baterię i koniecznie mikroprocesorową ładowarkę - na taiwangunie na pewno znajdziesz. Myślę że to wszystko. A co do tych terrorystów - teraz prędzej terroryste z chałupniczym ładunkiem wybuchowym a nie AK zobaczysz ;))) Edited January 22, 2011 by denvey Quote
Szabla95 Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 Polecam moją broń kupiłem ją tu: http://www.military.pl/Kalashnikov-AK47-Full-Metal-Wood-CyberGun-120916_9122t.html .Jedyną rzeczą która mnie drażni w tym karabinie to napis i portret Kalashnikova na lewym boku karabinu. Magazynek ma dużą pojemnośc ok. 500 kulek i jest wytrzymały. Tyle, że w cymie 0.48 nie ma portretu. I to jest chyba cm 042 tyle, że z oznaczeniami nadanymi prze CG. Jeżeli chcesz ak to nie bierz wersji S. "Mam pytanie. Czy koniecznie musi to byc ak? I czy broń musi byc cymy?" Akurat jak AK to chyba lepsze jest tylko RS. "dzięki ale moim zdaniem ubogi jest troche :/" Pod jakim względem ? cm 048 też jest podobnie uboga ;) Quote
janekc Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 Szabla95 podałem link do tej broni sprawc sobie nawet na zdjęciach jest portret spec***** Quote
denvey Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 Eee, za przeproszeniem, ale o czym ty w ogóle pieprzysz janku? Wydaje mi się że jakby od rzeczy. Niech kupuje cymę i nie mąćcie mu w głowie ;) Quote
Graven Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 Janeck, ty sie chwalisz czy zalisz? Bravo.pl, dzial forum... denvey: Nie "rozwalil sie gearbox" tylko sam tlok :P Anaruk: Post odnoscnie cytowanego tuningu byl odpowiedzia na twoje pytanie czy przy zamontowaniu mocnej baterii nic sie nie stanie z GB. Odpowiedz masz w poscie, mocno tuningowany (wziekszenie fps) i dopero po 70k kulek, strzelajac na LiPo 11,1V 40C (Robi takiego troche miniguna :P ), padl tlok. Wiec o GB nie musisz sie martwic. Tak jak napisal Szabla, lepsze AK robi tylko RS, porownywalne sa jeszcze DBoy. Ale kwestia gustu :P A co to kolb stalych czy skladanych, jak nie bedziesz jej uzywal jako saperki (mowie o wersji S) to kolba pozyje dlugo :P Tylko musisz pamietac zeby dokrecic wszystko raz na jakis czas. Sam zamierzam kupic .048S. Pozdrawiam, G^. Quote
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Posted January 23, 2011 Dzięki ,że mi pomagacie etc. Jak już mówiłem wolę AK`a z stałą kolbą ^^ Co do baterii . Tak myślę ,że przez kilka miesięcy (replikę chcę kupić w marcu) to niech będzie do maja-czerwca . Powinna wytrzymać. Później ewentualnie dokupię LiPo czy jakąś tam bateryjkę oraz mikroprocesorówkę (chociaż nie wiem ,gdyż mam z mojej najpierwszej replice - Systema ) - kupiłem od kolegi za 1300zł. Nie no AK najbardziej by mi odpowiadał ,gdyż drewno + stal dodaje charakterku całej zabawie. Piszcie recenzje o CM.048 ^^ Quote
Graven Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/59635-akm-cyma-cm048m-cm/ 89 ston o Cymach 048 (048, 048M czy S to jedno i to samo, roznia sie tylko wygladem). W kolbie jest nie za duzo miejsca wiec wieksza bateria wiaze sie albo z rozwiercaniem kolby albo LiPo. Pozdrawiam, G^. Quote
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Posted January 23, 2011 No spoko ,ale dziwi mnie dlaczego odmawiacie mi kupowania GBB ? Dlaczego ? xD Quote
janekc Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 To podaj co ci pasuje w gbb czego nie mają inne modele Quote
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Posted January 23, 2011 Podobaj ami się ,gdyż jest w nich 100% realizm . Pielęgnacja jej też dodaje zabawy ^^ Quote
FanatykAK Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 Zrozum, to nie jest zabawka dla początkującego, a ty chyba takim jesteś. 1) Jest droga. Zarówno w utrzymaniu jak i sama replika. 2) Potrzebuje stałego "karmienia" gazem, więc jak nie masz gazu = nie postrzelasz. 3) W zimie odpada. 4) Potrzebuje fachowej konserwacji Bierz Cymioka i jedyne co będziesz dokładał do niego to gumka, mikroprocesorówka i preclufa. I tyle wydatków. I tak jak wspomnieli koledzy musisz na prawdę stawać na głowie żeby ją rozdupcyć :wink: Quote
denvey Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 A pewny jesteś że będziesz wiedział jak ją pielęgnować? Poza tym, będzie cię stać na kupno magazynków? Do GBB masz tylko 30rd, no i nówka magazynek kosztuje około 100 zł. Za to masz 2-3 magi do AEGa. Quote
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Posted January 23, 2011 pielęgnacja to nie problem . tylko pytanie z czego będę miał większą frajdę ? tzn realizm i strzelanie . (nie przekaszadza mi częste pielęgnowanie) Quote
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 (edited) jeżeli Ci chodzi o realizm to napewno GBB jeżeli o coś w podobie do realizmu ale za to tańsze (trochę tańsze)niż GBB to EBB ale system Tokyo marui np; scara albo m4 sopmod kosztują one ponad 2300 zł ,ale wtedy masz połączenie realizmu ( w mniejszym stopniu niż GBB ale w większym niż zwyczajny AEG) i tańszego użytkowania bo kupujesz batkę i ładowarkę parę magów (większa pojemność niż te od GBB) i tyle a do GBB magi gaz i najwięcej kasy na kupno i wymianę częsci wewnętrznych repliki np koszt repliki m4 GBB WOC to w madonion masz ją za 1700 w promocji ale do tego przedewszystkim suwadlo ra-tech stalowe z npas 900 zł lufa precyzyjna z hop-up 450 zl więc już prawie 3000 zl a do tego magi i gaz,co prawda jednak gdy zrobisz już tak replikę wydając prawie 4000 zł to masz i realizm i dobrą replikę która bije o głowę aeg (w sensie realizmu i frajdy z użytkowania bo osiągi trochę lepsze od aeg ) i jak juz postrzelasz z gbb to jednak nie będziesz się chcial przesiąść na AEG -takie moje zdanie . Jednak za 1000 zl to niemasz co się bawić w GBB ,lepiej jednak weż AEG . Edited January 23, 2011 by Damianus1993 Quote
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 Pewnie, ze więsza frajda z GBB, ale w zimę nie postrzelasz magazynki są drogie, gaz też kosztuje i jakbyś miał strzelankę co tydzień, to to pielęgnowanie najprawdopodobniej by Ci się odwidziło. A ile to nerwów, jak przyjeżdża się na strzelankę i okazuje się, że któryś z magów gazu nie trzyma... Quote
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Posted January 23, 2011 to jednak AEG będzie dobry. Ale zaś w GBB jest mniejsza awaryjność i łatwo niby naprawić ,gdyż mało części . Co do gazu . Czy gaziak przyjmuje propan - butan ? Quote
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 (edited) Muszę sie z tobą jednak nie zgodzić ,ponieważ aeg jest mniej awaryjne ktoś tu juz podał ze tylko tłok pad po 70 k kulkach na silnej batce a w gbb tak nie ma rozprezajacy sie gaz działa z wielka siła na elementy wewnętrzne dlatego należy je wymienić na stalowe jak napisałem w poście wyżej .gaziaka moze przyjmować propan jest tańszy ale trzeba samemu zrobić instalacje jednak o to juz musisz sie pyatac w dziale gbb . Edited January 23, 2011 by Damianus1993 Quote
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Posted January 23, 2011 Powiem tak . Po pierwsze - dzięki ! Po drugie i ostatnie - namieszałem sobie głowę pomiędzy CM.048 a G36 GBB .. Mi chodzi tutaj o samo wykonanie ,frajda ,realizm etc. Brzydko powiem - nie obchodzi mnie pielęgnowanie ,bo wiem jak to się robi. Nie patrząc na dbanie oraz utrzymanie repliki - powiedzcie co ma większą moc ,FPS ,zasięg ? Czy odrazu po kupnie repliki mogę zapełnić ją propan-butan`em przez adapter bez żadnych przeróbek etc ? Z góry dzięki ! Quote
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 (edited) Najpierw zacznę od propanu to wydaje mi sie ze tak ale radzę dla pewności poszukać w dziale gazowych replik na forum, z moich informacji tak ale to zwiększy trochę moc . Co do wyboru to juz od ciebie zależy ja na twoim miejscu wybrałbym aeg bo GBB g36 to koszt 900 zł + kilka magow kazdy po 200 zł . Według mnie żadne gbb w stocku nie jest dobre wiec trzeba powymieniac części , najlepiej poszukaj g36 modyfikowane przez ra-techa , ale to juz drożej wyjdziej . Wracając jednak do g36 masz juz temat na forum wiec poczytaj, najwyżej sie dopytaj tam .g36 jest nowa replika wiec trzeba poczekać na kilkanaście sztuk w Polsce i recenzje nt. Tej repliki a tak niewiedomo co sie sypnie co trzeba wymienić jakie wady i co sie bedzie najszybciej psuło . Edited January 23, 2011 by Damianus1993 Quote
denvey Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 PROPAN NIE PROPAN-BUTAN! to jest różnica. Zresztą, rób co chcesz. Ja tam bym wziął cymę. Quote
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 Według mnie tez powinieneś wziasc cyme i tyle odemnie pokazalem Ci negatywy gbb i problemy ale zrobisz jak będziesz chciał . Quote
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Posted January 23, 2011 siemka. jako ,że napotkałem nowe (chyba) repliki king armsa ,chcę porównać je . Oto link : http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/109335-ktora-replika-jest-najlepsza-z-wymienionych/ Quote
Recommended Posts