JonasCell Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 Dostałem od kumpla rzekomo niedziałającą baterię z jakiegoś modelu Sanyo 8,4 v. Przy bliższych oględzinach okazało się że wini przerwany kabelek. Niestety bateria jest za długa do mojej kolby :icon_cry: i tu moje pytanie? Czy jeśli usunąłbym to dolne ogniwo i zalutował batka ma prawo działać normalnie? Po prostu potrzebuje zapasowej baterii bo moja stockowa jest na wykończeniu. Będe bardzo wdzięczny za wszelką pomoc :biggrin: Quote
zaki123 Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 można takie ogniowo odłączyć, ale wtedy stracisz 1,2v i będziesz miał 7,2v. Przy takim napięciu możliwe jest to, że silnik nie będzie miał siły naciągnąć springa i nie sugerowałbym sie tym, że lipo, które ma 7,4 ją naciąga bo lipo ma dużo większą wydajność prądową niż Ni-Cd/MH Quote
JonasCell Posted January 22, 2011 Author Report Posted January 22, 2011 Kurcze :/ no ale dzięki za odpowiedź. Quote
seger Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 można przepakietować akumulator. Dowolnie ułożyc ogniwa i zafoliować to i masz 8,4v :) Quote
JonasCell Posted January 22, 2011 Author Report Posted January 22, 2011 Niestety nie ważne gdzie dołożyłbym to ogniwo - bateria bd za duża :/ Quote
xel20 Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 coś w ten deseń i po problemie: http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_ladownice/ladownica_na_kolbe_olive_a_c_m-1304.html Quote
JonasCell Posted January 22, 2011 Author Report Posted January 22, 2011 Żeby nie zakładać nowego tematu. Ni-mh są dużo bardziej żywotne? I czy to prawda że można je ładować nawet jak mają w sobie trochę mocy? Quote
Recommended Posts