Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Mam taki problem z moją mp5, że po włożeniu magazynka replika od razu się zapycha.

Gdy wyciągne magazynek i przepcham lufe wyciorem to wystrzeli te 2-3 kulki które były w lufie. Wkładam magazynek i znów zapchane.

Gdy strzelam z magazynkiem w replice to słychać tylko taki stłumiony głos. Wcześniej replika leżała w warsztacie, ale już leży od jakiejś półtorej godziny w domu więc gumka powinna zdążeć odmarznąć?

Używam kulek guardera 0,23g więc to nie od nich chyba.

Proszę o pomoc ;]

EDIT:

Przyznam, że mieszałem w gearboxie i może coś źle ustawiłem?

Edited by Mig-27
Posted (edited)

Zauważyłem właśnie, że jak wsadzam kulki do repliki bez magazynka, to normalnie strzela. To może być coś od magazynka?

EDIT:

Po nasmarowaniu(z braku laku użyłem 007 ;] ) wystrzeli jakieś 100 kulek i znowu się zapycha i tak za każdym razem.

Edited by Mig-27
Posted

Nie mogłem już edytować.

Powinno być tak, że klulka zatrzymuje się w komorze hop-up i potrzeba pewnej siły by weszła do lufy?

Bo u mnie tak jest przy minimalnym hop-up'ie

Posted (edited)

Spróbuj nasmarować to olejem silnikowym u mnie pomogło.

Edit:

Najlepiej zalać dość sporo, a potem przejechać kilka razy wyciorem zmieniając szmatkę.

Edited by Kazik_Nysa
Posted

Już wcześniej na to wpadłem ;]

"Zalałem" komore olejem silnikowym, wystrzeliłem 80 kulek i dalej sie nie zapchało. Szkoda mi trochę kulek więc musze zorganizować jakieś pudło które by je łapało i spróbuje cały magazynek wystrzelić.

Posted

tylko jak zalałeś całą komorę to możliwe, że zalałeś też ten sutek od gumki i teraz będziesz musiał trochę kompozytu wywalić, żeby gumka znowy zaczeła kręcić tak jak powinna

Posted (edited)
sutek od gumki

Nobla :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Skoro zalał na maksa to powinno być tak ślisko, że nie podkręcałoby wgle. W takim razie szukaj winy w lufie. Może masz tam jakiegoś paprocha przylepionego i nie chce zejść? Weź wyjmij lufię i komorę z repliki i postaraj się wpuścić do lufy kulkę. Zobacz gdzie się zatrzyma i tam szukaj rozwiązania.

Edited by Kiekos
Posted

Powiem, że po nasmarowaniu olejem silnikowym przestrzeliłem magazynek cały i jeszcze dla upewnienia poszedłem z kolegą troche postrzelać i dalej strzela ;]

Zasięg rzeczywiście spadł o 5-10m ale mam nadzieje, że po wystrzeleniu jakiejś ilości kulek to się wszytko wyrobi.

Pozdrawiam i dzięki za porady

P.S

Jak sie zowu zrypie to dam o sobie znać :D