WielkiBuch Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) W moim m4 GP jest pewien problem a mianowicie nie wiem czy to problem czy nie powinno tak być więc : rozłożyłem replikę by ją przeczyścić, przesmarować po jej złożeniu zauważyłem że jest lekki luz body dokładnie między górna konwersją a dolną i chciałem zapytać czy tak powinno być czy jest to problem ?? Edited January 21, 2011 by WielkiBuch Quote
gonzo528 Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 A masz pina na imbusa czy taki wbijany ?? Quote
Marcinek83 Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) A masz pina na imbusa czy taki wbijany ?? Tydzień głodzenia i chłosta! W moim m4 GP jest pewien problem a mianowicie nie wiem czy to problem czy nie powinno tak być więc : rozłożyłem replikę by ją przeczyścić, przesmarować po jej złożeniu zauważyłem że jest lekki luz body dokładnie między górna konwersją a dolną i chciałem zapytać czy tak powinno być czy jest to problem ?? Kolego kolorowy, luz jest spowodowany złym złożeniem repliki :) Edited January 21, 2011 by Marcinek83 Quote
WielkiBuch Posted January 21, 2011 Author Report Posted January 21, 2011 złym złożeniem ale tylko wyciąłem pina przeczyściłem założyłem i lata nie dużo ale lata więc pytam czy to ma tak latać czy coś po prostu źle zrobiłem ? Quote
szomerenek Posted January 29, 2011 Report Posted January 29, 2011 złym złożeniem ale tylko wyciąłem pina przeczyściłem założyłem i lata nie dużo ale lata więc pytam czy to ma tak latać czy coś po prostu źle zrobiłem ? Pozwolę sobie dołączyć się do pytania. W moim nowym G&P z body VLTOR jest luz między górną i dolną połówką body. Luz jest odczuwalny w osi repliki (lewo-prawo) a góra-dół w tylnej części korpusu. Czy istnieje możliwość usunięcia tago luzu? Zaznaczam, że replika jest NOWA, prosto z pudełka, sklep twierdzi że nie była rozbierana a ja też nawet kolby jeszcze nie rozsunąłem. Sklep uważa, że nie wpływa to na szczelność repliki - no mam wątpliwości. Poza tym nie widziałem takiego luzu (poza filmem właśnie z Defenderem na YT) jeszcze w żadnym z G&P. Quote
Karol88 Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Zawsze istnieje możliwość usunięcia. Postaraj się dać taśmę izolacyjną tu czy tam i rób to metoda prób i błędów. Quote
Recommended Posts