Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Nie wydaje mi się, aby to były ochraniacze w polskim pustyniaku. Albo, źle widzę :) Kiedyś na allegro widziałem ochraniacze wz.93, co prawda samoróbkę, ale wyglądała jak z fabryki ;)

Pozdrawiam :)

Posted

To są ochraniacze z kompletu Ubioru Bojowego Żołnierza Piechoty - wic polega na tym że są całe z Kevlaru (tzn poszycie jest z Cordury) ale "kapsel" to laminat taki jak w hełmach, i poducha też ma kevlar... Nie jest to jednak zbyt trwałe lub wygodne.

• 8 months later...
Posted

Pozwolę sobie podbić.

Czy ktoś (Catch? ;-) ) obcował z nakolannikami Polskóru? Jak wypada ich porównanie z Altami?

Posted (edited)

Mi wpadły w ręce ostatnio jedne i z wizualno-namacalnych doświadczeń mogę powiedzieć tyle, że mają twardsze i mniej elastyczne skorupy od Alt. WYDAJĄ się być mniej trwałe.

To tyle na razie.

Edited by Olek96
  • 2 years later...
Posted

Ja mam nakolanniki Polskóru, w jednym już wyrwała się taśma dolna (co prawda tylko w połowie szerokości wszycia ale jednak nie napawa to optymizmem). Generalnie nakolanniki nie były zbytnio tyrane a już się jeden uszkodził.