rain Posted January 18, 2011 Report Posted January 18, 2011 Cześć, witam :) Przerabiam AT4 na rakiety piankowe (typu NERF) Jako że w gazówkach jestem leszcz potrzebuję pomocy merytorycznej. W grę wchodzi zasilanie CO2 (ewentualnie HP) Propan, GG odpada (chcę pokombinować z efektem dymu nie zostając po drodze laureatem nagród Darwina) Spośród kilku rozwiązań skłaniam się do bulti 20oz montowanej z tyłu tuby (zmieści się) Domyślam się że będe potrzebował zaworu, reduktora i jakiegoś bufora. Chciałbym uniknąć elektrozaworów. Jakich części użyć? Jaki zawór będzie miał odpowiednio dużą przepustowość? Czego użyć w charakterze bufora? Byłbym również wdzięczny za linki do sklepów z pierdołami typu zawory / butle / reduktory. BTW Tutaj podobne rozwiązania: Quote
Ukesu Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 A skąd masz AT-4 ? Sam poluje :D Co do systemu, można by zastosować mechaniczny zawór, tak jak mówisz z buforem. Reduktor ? po co Ci, liczy się moc i terror. Bardzo mi sie podoba pomysł wykorzystania rakietek z Nerfu, lepsze niż granaty 40mm itp. Quote
rain Posted February 2, 2011 Author Report Posted February 2, 2011 AT-4 mam z USA. Problem polega na znalezieniu kogoś kto chce wysłać tubę poza stany. Moja przeszła gładko, ale słyszałem np o 2 zagubionych / skonfiskowanych. Quote
Cybul Posted February 2, 2011 Report Posted February 2, 2011 AT-4 jakieś dwa lata temu było do kupienia na allegro i to kilka sztuk. W ekipie kupiliśmy za +/- 400 zł. Quote
Recommended Posts