Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Kupiłem ostatnio nowy silnik do repliki, bo stary ulegl zniszczeniu.. No i mam problem. Mam kable niskooporowe, ktore sa czarne (obydwa ;) ), a na silniku nie mam oznaczen +/-... W zwiazku z tym pytam - czy ma znaczenie jak podlacze kable do silnika ? Jesli tak, to w ktora strone powinien krecic sie silnik po podlaczeniu ?

Wybaczcie byc moze glupie pytania, ale szukalem na forum i google i nie znalazlem, a nie chce sobie zepsuc repliki ;).

Posted

jeśli weżmiesz go do ręki i bedziesz się na niego patrzył od strony zębatki to w lewo będzie się kręcił.

Jak go źle podłączysz to usłyszysz mocne zatrzaśnięcie sie go na zaczepie antypowrotnym. Na silniku, na tych trzpieniach na których masz te sprężynki powinieneś na 1 miec naniesioną taką czerwonawą powłoczkę, to jest dosyć mało widoczne ale można dostrzec. kable +/- masz ułożone w następujący sposób zależnie od v gb bo nie napisałeś. W v3 + idzie od kostki stykowej a - idzie do aku. W v2 + wychodzi dziurką od przedniej strony a - od dupy strony