Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Pikace zamiescil zdjecia swojego modelu sg552 i na jednym z nich jest pokazane pudelko czy zauwazyliscie ze zdjecie pokazane na wieku to fotka siga z cymy ale tlo jest ze zdjecia takiego jakie reklamuje siga z tokyo marui mam podobna fotke widac tam naszywke z napisem seal team ale plagiat marui powinno ich zaskarzyc :)

Posted

hehe, te wszystkie sprzety wyglądają tak samo, kupiłem sobie xm177 firmy Double Eagle i o dziwo wszystkie części wyglądają tak samo jak w cymie i wellu, parametry też mają te same - zapewne to ta sama firma. Pewnie po założeniu GB z TM wkręty by mu wypadły bo w mim już połowa się wyrobiła po pięciu rozkręceniach. Co do plastiku to jest ok, dość elastyczny i wytrzymały (moje przeróbki przeżył). Jak sobie kupie prawdziwego AEGa to tego przerobie na broń boczną (jeżeli wytrzyma tyle zanim kasy nazbieram :D ). Pozdrowienia dla wszystkich eksperymentujących ze AllegroShitGunami.

ps.

Wymieniłem lufę (Obi 5zł/m) i uszczelniłem komorę HU. Osiągi się trochę poprawiły i są zbliżone do sprężyny DE z UHC, lecz do prawdziwego elektryka to mu bardzo daleko.

• 1 month later...
Posted

Raiben słuchaj masz wellowska ta m4 ?? przypadkiem jej oznaczenie nie brzmi D-94?? jesli tak to jest róznica miedzy sigiem z alegro a ta m4 siga mam m4 miałem.... na szczescie nie swoje a sig żyje juz 4 miechy i jest ładnie m/ :P

• 4 weeks later...
Posted

Hmmm ciekawy temat ciekawy, nie pwiem. Od jakiegos czasu jestem uzytkownikiem najpiekniejszego cacka z TM czyli siga 552 i oddalbym za niego calutkie zycie. Widzialempare razy, te podrobki z allegro, i nawet mialem okazje z nich sobie postrzelac. Jak w czasie cwiczen CQB strzelalem sobie z p90, jakies tam nie znanej firmy to sie zastanowilem czy to pistolet maszynowy, czy sub karabinek, czy jakies dzialo czolgowe bo ogniem pokrylem chyba kwadrat 2 na 2 metry a celowalem w srodek. Nie ma co kasy wydawac na te zabawki. jezeli ktos nie ma kasy a jest w stanie co miesiac jakas czesc odlozyc to czemu nie kupic "elektryka" na raty? Polecam fireArms, maja dogodne raty.

HOOAH

• 3 weeks later...
Posted

Witam!!

Ten sig na www.airsoftguns.pl jest firmy double eagle, to nie jest ten sam co byl kiedys na allegro, ten ma regulowany hop-up, a gorna szyne montazowa ma nizsza.

Pozdrawiam!!

• 2 weeks later...
Posted

Witam!

Chcialem opisac swoje dokonania w dziedzinie tuningu tego "cuda" od CYMY. Przed grzebaniem wszyscy wiedza jaki mialo to cos zasieg i celnosc(10m a 15m lobem a celnosc to kulki strzelaly w ta strone swiata w ktora sie celowalo mniej wiecej). Postanowilem cos z tym zrobic :) Wymienilem lufe na taka z Castoramy o dlugosci 20cm, uszczelnilem tlok gumka recepturka 8), dolozylem podkladki pod sprezyne niestety zgubil mi sie ten dociskacz gumki HU i musialem dorobic z patyczka od lizaka ale moim zdaniem dziala lepiej niz orygnalnie. Teraz najwazniejsze czyli osiagi...wszysto zalerzy od tego jak HU podkreci kulke. Strzelalem z kulek 0.2 CG i zasieg wynosil 10-15m ale celnosc wzrosla i to bardzo. Potem wygrzebalem skads jeszcze troche tych "aniolkow" 0.12 co byly razem z karabinem. Tutaj mile zaskoczenie zasieg wyniosl ok 20-25m celnosc tez dobra. Obecnie czekam na kulki precyzyjne 0.12 i sprawdze conieco jeszcze.

PS. mialem wersje z tlumikiem ale troche mnie to wkurzalo wiec go rozebralem i przerobilem go na zwykly, krotki tlumik plomienia :wink: