Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proppera należy unikać, nie jest tani a bardzo szybko się wyciera i płowieje a nowy jest sztywny i nieprzewiewny. Helikon chyba podobnie. Jak się ma więcej kasy to polecam Currahee, Specops lub a jak mniej to jakiegoś lepszego chinola

Posted

Właśnie kupiłem porty od Spec-opsa. Wie ktoś jaką mają rozmiarówkę? Standardowa EU? Chciałbym się tylko upewnić.

Zrobię małe porównanie do Specny, Proppera i Pig-taca

Mój mundur Proppera może jakiś mega kiepski nie jest, ale zadowolony nie jestem. Ze spodni trochę wyrosłem - spróbuję je wydłużyć. Póki co ten mundur będę używać do wytarzania się w błocie ;)

Posted

Jeżeli piszesz o polskiej firmie, to jest to SPECOPS, a nie "spec-ops".

Rozmiarówka była swego czasu dostępna w internecie, poszukaj za pomocą wyszukiwarki google.

Spodnie LEO są porządnie uszyte, ale krój szału nie robi. Porządne gacie (w wariancie KSK i tej takiej "bojowej" przekombinowane).

Posted

Podejrzewam, że używają wschodniej odmiany (tj. tej, z której szyją rosyjskie i ukraińskie firmy).

Wszysrko na to wskazuje, rzeczywiście jest bardziej zielony i ma nieco inną strukturę. Nie jest to oryginalny materiał, jak u Specopsa lub Currahee ale wrażenie robi całkiem dobre. Problemem PiG-Taca jest okrutnie świecąca w IR się cordura którek w spodniach posiadanych przeze mnie jest sporo na kolanach.

Posted

Propper używa materiału może i koszernego, ale barwionego inną metodą (nie pamiętam nazwy) która jest mniej trwałą niż stosowane w materiałach używanych przez Specops, Currhee, UR-Tactical a nawet chyba PigTaca i chińczyków : tzw VAT Print.

• 1 month later...
  • 5 months later...
Posted

Chce sobie sprawić w przyszłości mundur w tym camo. Szukam czegoś z wyższej półki i znalazłem takie firmy jak:

Propper - widzę, że odpada

Claw Gear - obecnie nie ma koszuli w moim rozmiarze (52)

Leo Kohler - chyba odpuszczę ze względu na krój

MBS-2 Specops - nie dostaje odpowiedzi dotyczącej rozmiarówki

Są jeszcze jacyś inni producenci warci polecenia?

• 1 month later...
Posted (edited)

Specops (spodnie MSBS-2) po 2 praniach też mi stracił kolor mimo niskiej temperatury i braku wirowania. Paradoksalnie najlepiej pranie znosi jakaś chińska kopia A-TACS-a . Kurtki SPECOPSA boję się prać

Fajne rzeczy robi jeszcze UR-Tactical, mam ich combat-shirta

Edited by kugelblitz
Posted

Miałem portki UR tacticala w Atacsie i, o ile sam ciuch był fajnie zrobiony, to materiał był podły, mimo prania w łapach, w mydlinach szybko po 3-4 praniach zbladły na tyle, że straciły sporo na kamuflujących właściwościach. Mam też chiński komplet przysłany jako próbka od producenta z Państwa Środka-mimo szmacenia w pralce, z wirowaniem na 700 obrotów wciąż dobrze się trzymają.

• 5 months later...
Posted

Czy ktoś może spotkał się z ukraińskimi podróbkami a-tacs'a w tym stylu? LINK

Kolorystyka wyraźnie inna przez dużą ilość złamanej bieli, ale pytam bardziej o trwałość i wygodę. Dodatkowe dopasowanie spodni, wentylacja, czy odpinany kapturek brzmią fajnie.

• 7 months later...
  • 10 months later...
Posted

Zróbmy małe zestawienie pod kątem kamuflaży A-TACS i ich użycia "w boju":

IX

- MOSG (Polska)

FG

- Straż Graniczna (Polska)

- JW Komandosów (Polska)

-  SOBR TEREK i inne SOBR  (Rosja/Czeczenia)

AU

- JW Komandosów (Polska)

- SPAP Gdańsk, SAT Lublin (Polska)

- OSŻW - zespoły snajperskie (Polska)

- 1er RPIMa (Francja)

- SOTG (Australia)

- St. Charles County SWAT (USA)

Ghost

- CIF SFG (USA)

Jakieś propozycje do dopisania? ;)