Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, otóż dzisiaj na strzelance do mojego ucha doszły nieprzyjemne dźwięki. Seria - wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Replika nie strzela, regulacja śruby silnikowej nie dała nic. Czyżby tłok poszedł? Zębatka silnikowa cała, może jej czpień się przekrzywił ?

Posted

Na nic innego nikt nie wpadnie. Trzeba gb otworzyć i ... wymienić to co się zepsuło :biggrin: Również stawiam na tłok, jednak bez zerknięcia do środka nie będziesz miał pewności.

Posted

18:1 to standardowe przełożenie. Tu musisz sam się zastanowić czy będziesz to tuningować i w którą stronę. Moc-większe przełożenie. Rof-mniejsze przełożenie lub zostawić tak jak jest czyli 18:1

Posted (edited)

Dlaczego?? mam sp130 Guardera i stockowe zębatki xyz. Przy zasilaniu lipolem 11,1v rof mam już całkiem (konieczne okazało się wstawienie opóźniacza) Cały mechanizm generuje prędkość 483 fps-y i na zębatkach nie widzę uszczerbku. Jako, że ząbki SHS cieszą się również dobrą opinią można zaryzykować właśnie przełożenie 18:1

Zastanawia mnie co było powodem zjechania się zębatek. Być może coś między nie wpadło i stąd ten cały klops??

PS. U mnie zębatki helikalne jęczą :wink:

Edited by rodnath
Posted

"Już wiadomo co replice jest. Padła środkowa zębatka i silnikowa nie wygląda za dobrze. Tłok ok. Jakie zębatki kupić? Myślałem o SHS 18 : 1. Jakieś sugestie?"

Dziękuje, dobranoc, koniec imprezy :)