Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolego, skoro Ci się nie chce tłumaczyć to po co się udzielasz w ogóle? Ma to jakiś sens?

Ale proszę, bądź na tyle odważny i wytłumacz, może się czegoś nauczymy. Nie chciał bym czegoś zepsuć takim kawałkiem drutu.

Tak na marginesie, przypatrz się sprężynie na 2 zdjęciu, który koniec lepiej się układa?

Posted (edited)

Panowie nie kłóćcie się...Ta ucinka sprężynki/drut jest taką częścią że dokupimy w każdej chwili jak się wyrobi...To nie komora pdi aps2 która jest bardzo rzadko dostępna :P

Ważne aby pomysł kolegi na gazowe swd działał i się sprawdził ;)

Pozdro

PS: nie znam się zbytnio ale wiem, że czasem i w strzelectwie wiatrówkowym trzeba skrócić sprężynę żeby nie była ponadlimitowa, nie wiem jak z cięciem na pół..no ale to już inna bajka, czekamy na teściki i gotowe zestawy do konwersji ^^

Edited by babski
Posted

No no, coraz fajniej, ale nadal czekam na czysto mechaniczny dropin kit samopowtarzalny ;]

Może ktoś widział/wie jak zbudowane są kity GBv2 polar'a, przerobić tylko pod anatomię SWD... oj namawiam do zuego...

Posted

oj namawiam do zuego...

I czegoś awykonalnego ( na tą chwilę ), nie widziałem na necie rozebranego gearboxa polar stara tak by było widać jego flaczki ;)

Nie dziwię się, w końcu to ich patent...

Posted

Ja mniej więcej wiem jak to działa, i z czego się składa, trudno to opisać, ale czysto mechaniczny to on w żadnym % nie jest. To prawdopodobnie 2 elektrozawory, jeden sterujący dyszą, drugi podający powietrze, jest też 3 wężyk doprowadzający, nie rozgryzłem jeszcze do czego ;) Konstrukcja arcytrudna to skopiowania w rozsądnym budżecie ;)

Posted

Zapraszam serdecznie ;)

Dziś dnia toczę jedną całą konwersję, nie klejoną, tylko gwintowaną i skręcaną, z regulowaną pojemnością komory "tłoka". Dziś bądź jutro pokażę jak to wygląda zamocowane w replice i być może nakręcę krótki filmik ze strzelania co by można poczynić jakieś uwagi.

PS. Następne w kolejności jest L96 prawdopodobnie ;)

Posted

W moim przypadku różnica na 0,20 i 0,40 była niewielka. 0,20g- 360FPS, 0,40g-340FPS. Jeżeli podobnie ma być w przypadku 700FPS na 0,2 i 650FPS na 0,4 to przekroczycie barierę bezpiecznego ASG o ładne kilka żuli.

Posted

Dex- wiemy że nie jesteś za miękkim ersoftem :wink: No ale bez przesady. 700FPS na kulce 0,40g to 9J. 500FPS na 0,40 -czyli tyle co przeciętna snajperka sprężynowa to 4,6J- a boli, prawda? I to całkiem mocno boli.

Posted

700fps na 0,4g z 60m boli tak samo jak 320fps na 0,2g z przyłożenia. Wniosek jest prosty, kulka na tej odległości ma już poniżej 1J. Wielka teoria morderczej mocy legła w gruzach. Trzeba wiedzieć z jakiej odległości możesz strzelać i mieć olej w głowie.

Posted (edited)

Nowa sztuka zrobiona, pierwszy strzał 710fps ;)

Kolego KicpA, takiego problemu nie ma, wieczorem zmierzę jeszcze raz bo w tej chwili nie pamiętam wartości ale ze zwiększaniem masy prędkość spada (na 0,88g było coś ok 112m/s bodaj). Sprawdzałem też na 0,28 (bo tylko takie cięższe mam na chwilę obecną i prędkość także spadła). Energia się podnosi ale nieznacznie.

Z lekkim obsuwem ale proszę:

p1020534n.th.jpg

p1020533g.th.jpg

no i film:

Brakuje sprężynki powrotnej do suwadła, ale to wieczorem się dorobi.

Edited by Zambezi
Posted

No to mamy sprawę jasną. Wiem że zmiana kulki 0,2g na 0,88g w niektórych systemach gazowych może przynieść nawet dwukrotny wzrost energii początkowej. Ale tu nie trzeba uważać, wzrost energi o ok 1/4 w stosunku do 0,2g ;)