Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witajcie rodacy.

Chciałbym kupić tłumik do ak cymy , który nie tyle co ma dokładnie wytłumiać replikę ,a zmieniać jej głos z typowego piszczenia cymy na taki stłumiony , jakby zbasowany , mam nadzieje ,że wiecie o co mi chodzi.

Szukałem trochę (co było trudne bo szukajka nie reaguje na słowo "tłumik") i podobno tłumiki king armsa są dobre.

Nie chcę wydawać na to dużo pieniędzy , ponieważ ma to rolę tylko stylistyczną a nie praktyczną.

Chciałbym aby tłumik nie przekraczał 15 cm , a najlepiej zamknął się w 11cm.

Najchętniej był bym za tym http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_tlumiki_d_wieku/tlumik_d_wieku_typ_stubby_silencer_p_j-649.html

Ponieważ jest tani , ale nie mam pojęcia czy dobry.

Mój drugi typ to ten http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_244&products_id=5898&name=King_Arms_-_Tlumik_Delta_Force_Silencer_-_14mm_CW/CCW

Nie chciałbym przekroczyć 100 zł , czy do tej ceny kupie coś co ma coś więcej niż tylko wygląd tłumika ?

Posted

Żeby wyciszyć replikę nie tylko jest potrzebny tłumnik, najlepiej jeszcze przesmarować, wypodkładkować zębatki w GB i wymienić głowice na ciche.

Ja tak u siebie w MP5 mam, w połączeniu z zintegrowanym tłumnikiem (SD2), cichymi głowicami tłoka i cylindra Systemy na prawdę to ładnie cicho chodzi.

Posted

A ja jako użytkownik Cymy poradzę i ją rozebrać, przesmarować, wypodkładkować porządnie, wyregulować docisk silnik i wtedy myśleć o tłumiku. Aha jeszcze przydałoby się łożyska kulkowe wstawić. Efekt piszczenia zminimalizuje się.

Posted (edited)

O ile jest miejsce, troche pomaga... Aby dokladnie wyciszyc replike najlepiej zamontowac silnik (poprawcie mnie jezeli sie myle) z magnesami neodymowymi, MOSFET z AB, wylozenie GB mata, zestaw cichej glowicy tloka, zebatki helikalne, tlumik dzwieku... No i oczywiscie dobre podkladkowanie/przesmarowanie.

Edited by Graven
Posted

Chłopaki nie zapominajcie ,że to cyma , która nie wiadomo kiedy lubi się psuć, dlatego nie chciałbym grzebać w GB.

Po prostu chciałbym abyście mi powiedzieli czy te tłumiki które wymieniłem w pierwszym poscie są dobre , a jeżeli nie to podali takie które będą spełniać swoje zadanie.

• 1 month later...
Posted

Jeżeli chodzi o PBS-kę .... posiadam, ale zapomniałem jakiej firmy :icon_biggrin: jak dla mnie za ciężka, ponieważ środek ciężkości przechodzi na lufę i ma 20 cm długości, ale przyjemny basowy odgłos strzału jest i tylko dlatego lubię strzelać z PBS-1 :wink: