Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

z racji że przejeżdżałem tamtędy to dzisiaj odwiedziłem folwark Helena, dojazd prosty jak opisaliście, zaplecze będzie pewnie o niebo lepsze niż w Skwierzynie którą odwiedziłem 2 tygodnie temu pierwszy raz, ale lokacja ogólnie mnie na kolana nie powaliła, nie widziałem wszystkiego a raczej niewiele, ale wydaj mi się że swierzyna była by lepsza na taką imprezę?? Poprawcie mnie jeśli się mylę

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z racji że przejeżdżałem tamtędy to dzisiaj odwiedziłem folwark Helena, dojazd prosty jak opisaliście, zaplecze będzie pewnie o niebo lepsze niż w Skwierzynie którą odwiedziłem 2 tygodnie temu pierwszy raz, ale lokacja ogólnie mnie na kolana nie powaliła, nie widziałem wszystkiego a raczej niewiele, ale wydaj mi się że swierzyna była by lepsza na taką imprezę?? Poprawcie mnie jeśli się mylę

Czując się wywołanym do tablicy odpowiem bardzo krótko i tak aby nie wyglądało na autoreklamę. Całkiem niedawno temu odbywała się w tym samym miejscu impreza z gośćmi z zagranicy, na jej zakończenie usłyszałem komentarz "Gdybyś miał kasę aby zainwestować w kilka rzeczy i przygotować teren typowo pod rekreację militarną to taka imprezka jak Berget straciła by wielu uczestników". Dodam, że koledzy w roku objeżdżają kilka krajów, a takie imprezy jak Berget czy Ranger mają w stałym kalendarzu.

Posted (edited)

przecież ta lista jest dokładnie taka sama jak poprzednio (poza oczywiście dopisaniem stron konfliktu i słów organizator), brakuje na liście co najmniej kilku osób.

Czując się wywołanym do tablicy odpowiem bardzo krótko i tak aby nie wyglądało na autoreklamę. Całkiem niedawno temu odbywała się w tym samym miejscu impreza z gośćmi z zagranicy, na jej zakończenie usłyszałem komentarz "Gdybyś miał kasę aby zainwestować w kilka rzeczy i przygotować teren typowo pod rekreację militarną to taka imprezka jak Berget straciła by wielu uczestników". Dodam, że koledzy w roku objeżdżają kilka krajów, a takie imprezy jak Berget czy Ranger mają w stałym kalendarzu.

Dlatego zaznaczyłem, że nie widziałem wszystkiego. Mam nadzieję że będzie to najfajniejsza strzelanka na jakiej do tej pory byłem. Pozdrawiam.

Edited by JasDa
Posted

Poprawka na pozycjach 23 i 24.

AKTUALIZACJA

1. Husarz - organizator

2. Recon - organizator

3. Kierek - organizator

4. Stanik - organizator

5. Dziki - organizator

6. Bas - organizator

7. Gróby - organizator

8. Siwy - organizator

9. Arek - organizator

10. Stalk3r - ONZ

11. Syrius - ONZ

12. Honia - fotograf

13. Pitbull - ONZ

14. Siurak - ONZ

15. Robin - ONZ

16. Weber - ONZ

17. Piachu - ONZ

18. Warlock - ONZ

19. McNil - ONZ

20. Manis - Cz.K

21. Mariush - Cz.K

22. Vietnam - Cz.K

23. Kaktus23 - ONZ

24. Marek261265 - ONZ

25. Army - ONZ

26. Soldier93 - ONZ

27. Fabian_m - ONZ

28. Jimmy - ONZ

29. Pav - Cz.K

30. Potfur - Cz.K

31. Erhile - Cz.K

32. Szczepan - Cz.K

33. Jur - Cz.K

34. Kocur - Cz.K

35. Gosiak - Cz.K

36. Tuksiak - Cz.K

37. Ciap - ONZ

38. Ed - ONZ

39. Huski - ONZ

40. Jake Green - ONZ

41. Piqua - ONZ

42. Blady - ONZ

43. Muller - Cz.K

44. Sebol - Cz.K

45. Phobos - ONZ

46. Trut@k - fotograf

47. Dziadek - ONZ

48. Wnuczek - ONZ

49. Gustav - ONZ

50. Pancur - ONZ

51. Rudy - Cz.K

52. Mikunda - Cz.K

53. Seba - Cz.K

54. Trogu - Cz.K decyzja organizatora

55. Booyol - Cz.K decyzja organizatora

56. Kris - Cz.K decyzja organizatora

57. Joker - Cz.K decyzja organizatora

58. Szopen - ONZ

59. Staruch - ONZ

60. Szuj@ - ONZ

61. DeXu - ONZ

62. Tornado - ONZ

63. Skun - ONZ

64. Faza - Cz.K decyzja organizatora

65. Hans - ONZ

66. Kopciu - ONZ

67. Trolik - ONZ

68. Olli - ONZ

69. Jaskóła - Cz.K

70. Maciek - Cz.K

71. Bienias - ONZ

72. Wiechoo - ONZ

73. Ticzer - ONZ

74. Ciennki - ONZ

75. Ernesto - ONZ

76. Eryk - ONZ

77. Falcon - ONZ

78. Łukasz - ONZ

79. Puchaty - ONZ

80. Chudy - ONZ

81. Marcin - ONZ

82. Michał - ONZ

83. Killach - ONZ

84. Suchy - ONZ

85. Alan12 - ONZ

86. Adek - ONZ

87. RaYan - ONZ

88. Broda - ONZ

89. Iva - ONZ

90. Szatan - ONZ

91. Bluba - ONZ

92. Mateo - ONZ

93. M.G - fotograf

Tak na dzisiejszy poranek przedstawia się lista uczestników. Oprócz tego ok. 20 osób wyraziło chęć uczestnictwa poprzez PW lub forum przypominam, że muszę otrzymać oficjalnego maila z określonymi danymi jest to wymóg konieczny aby uczestnika dopisać do oficjalnej listy. Przypominam, że wysłanie maila nie jest równoznaczne z udziałem w BZ, udział jest stuprocentowy po wpływie przelewu, a z tym nie jest kolorowo. Na 93 zgłoszenia wpłynęły środki od 42 osób. Dzień zamknięcia listy i zakończenia przyjmowania wpłat to 01.03.2011.

Jak sami widzicie zdecydowana przewaga w składzie jest po stronie sił ONZ tak więc aby przynajmniej w przybliżeniu utrzymać zakładane proporcje organizatorzy mogą być zmuszeni do zastosowania przetasowań pośród uczestników. Do 25.02.2011 powiadomimy o decyzji i sposobie jej wyegzekwowania.

Posted

81 graczy (+9 organizatorów i 3 fotografów) na tydzień przed zamknięciem zapisów - i tylko połowa wpłaciła wpisowe :huh:

Nie wygląda to dobrze. Powiedziałbym wręcz, że wygląda to mocno średnio... :unsure:

Posted

Witam wszystkich. Obecnie procentowy skład przedstawia się dokładnie odwrotnie niż zakładano, a więc po stronie wojsk UN jest 69 osób natomiast Czerwonych Khmerów 23. Jednym słowem podręcznikowy przykład stosunku obrony do ataku tyle, że u nas odwrócony. W związku z tym wprowadzimy zapewne jakieś zmiany mające na celu chociażby wyrównanie w stosunku 1:1, na razie zastanawiamy się na czym miały by polegać. Z mojej strony zaproponuję dwie opcje do rozważenia. Pierwsza to przedłużenie terminu dokonywania wpłat o tydzień, ale żeby nie było kolorowo to każdy kto zapłaci dopiero w terminie dodatkowym automatycznie wyląduje po stronie Cz.K bez względu na to jekiej rezerwacji dokonał wcześniej.

Druga opcja to scenariuszowe wejście sił Cz.K w koalicję z najemnikami, a tym samym przesunięcie każdego kto zamelduje się na imprezę w innym umundurowaniu niż wz.93 do zespołu Cz.K.

Jeżeli impreza ma być udana to trzeba zachować jakąś proporcjonalność. Z chęcią wysłucham innych rad zatem kto ma jakieś propozycje to proszę PW.

Posted

Frekwencja nie jest problemem, bo prawdę mówiąc łatwiej jest kontrolować sto osób niż dwieście, a bicie rekordów pozostawiam dla WOŚP. Problemem jest wypracowanie takiego rozwiązania aby zabawa przebiegała we właściwym kierunku i zgodnie z wyznaczonymi ramami czyli w tym wypadku zapewnienie odpowiedniej ilości graczy po obu stronach.

Posted
Z mojej strony zaproponuję dwie opcje do rozważenia. Pierwsza to przedłużenie terminu dokonywania wpłat o tydzień, ale żeby nie było kolorowo to każdy kto zapłaci dopiero w terminie dodatkowym automatycznie wyląduje po stronie Cz.K bez względu na to jekiej rezerwacji dokonał wcześniej.

Druga opcja to scenariuszowe wejście sił Cz.K w koalicję z najemnikami, a tym samym przesunięcie każdego kto zamelduje się na imprezę w innym umundurowaniu niż wz.93 do zespołu Cz.K.

Moim skromnym zdaniem 1 OPCJA jest odpowiedniejsza :biggrin: I dla mnie też BZ na rok 2011 wygląda słabo(jeżeli chodzi o frekwencję) :icon_confused:

Posted

A może przyczyna frekwencji tkwi w czym znacznie innym i nie ma chętnych niż w poprzedniej edycji BZ :zastanawia:

przyczyny niskiej frekwencji są dwie:

1* jakby na to nie patrzeć duża część "środowiska" (młodsza część) uważa, że cena 40 zł za +/- 5h rozgrywki to znacznie za dużo.

2* zmiana terenu z szybkiej miejskiej napierdalanki na las.

Posted (edited)

Okej, więc ratując sytuację - jako dowódca USMC Gorzów deklaruję chęć zostania najemnikami, działającymi pod opłatą Khmerów. (Ja, Army, Soldier93, Stalker i Marek2556453345cośtam, chyba, że ktoś jeszcze z naszego USMC się dopisze).

EDIT: Wnioskiem Soldiera, dorzucam jeszcze: "daj jeszcze fabian_m to nasza familia i też bedzie".

---

Do mojej ekipy: Jeśli komuś nie pasuje, to... Wiecie co :D

Edited by DT_Kuba
Posted (edited)

I znow te wszedobylskie macki Xe Services LLC...

Miejmy nadzieje, ze chociaz ci, co sie tylko zglosili nie dadza ciala na calym froncie i zainteresuja sie co dalej z impreza.

Edited by stalk3r
Posted

Cześć. Fajnie, że jest pozytywny odzew i zapewniam, że z Waszych propozycji skorzystam jeżeli sytuacja rzeczywiście okaże się podbramkowa, a na dzień dzisiejszy jest światełko w tunelu :) Aby sprostować nadmienię, że nie ma problemu z frekwencją, bo ta rośnie z dnia na dzień jest natomiast problem z ilościowym podziałem sił UN i Cz.K i stąd mój wczorajszy post alarmowy.

UWAGA od dnia dzisiejszego 23.02.2011 wstrzymuję nabór uczestników do sił ONZ. Wszystkie osoby które jeszcze zgłoszą akces uczestniczenia w imprezie na własny wniosek lub decyzją organizatorów zasilą siły Czerwonych Khmerów.

Posted

Cześć. Fajnie, że jest pozytywny odzew i zapewniam, że z Waszych propozycji skorzystam jeżeli sytuacja rzeczywiście okaże się podbramkowa, a na dzień dzisiejszy jest światełko w tunelu :) Aby sprostować nadmienię, że nie ma problemu z frekwencją, bo ta rośnie z dnia na dzień jest natomiast problem z ilościowym podziałem sił UN i Cz.K i stąd mój wczorajszy post alarmowy.

UWAGA od dnia dzisiejszego 23.02.2011 wstrzymuję nabór uczestników do sił ONZ. Wszystkie osoby które jeszcze zgłoszą akces uczestniczenia w imprezie na własny wniosek lub decyzją organizatorów zasilą siły Czerwonych Khmerów.

ja też chcę do Cz.K. !!!

prośba o przeniesienie

thx

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...