krzysiekmw Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Witam, posiadam SWD firmy A&K i chciałbym na nim uzyskać ~600,700 FPS-ów. Znalazłem już stalowy zaczep tłoka i stalowy tłok. Tutaj Teraz sprawa sprężyny, lufy precyzyjnej oraz gumki Hop-Up. Na stronie na której można kupić tłok oraz zaczep jest napisane, że uzyskano ponad 700 FPS więc sądzę, że jest to możliwe. Proszę o pomoc przy doborze tych trzech komponentów. Quote
Tomaszek123 Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Polecam przejrzeć temat w dziale karabiny wyborowe, jest tam wszystko napisane łącznie z jakością części G&H. Quote
majster988 Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 Kup preckę KM Head vel Promyk, gumę promyka fioletową i springa 210. I sterydy, bo bez nich nie naciągniesz takie sprężyny w tej replice. A, można też zalać zestaw spustowy klejem, coby wytrzymał tą sprężynę. I przejdź się do tematu o replice. Quote
Karmazyt Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 Sprężyna 170, precka Promyka, gumka jakaś Systema, i pogadaj z użytkownikem Dexterkrak, powinien pomóc. Quote
johny13 Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 A czemu nie 900fps? Bo by ci ludzie skopali 4 litery tak, ze wydalilbys calego kartofla gdyby sie wydalo , ze strzelasz do nich z takiego potwora. Zdajesz sobie sprawe z tego ze istnieje cos takiego jak granica ryzyka i bezpieczenstwa , na ktore ludzie sie godza i pozwalaja ?? Zdajesz sobie sprawe z tego, ze 900fps to jest prawie 300m/s ?? Rowniez dobrze moglbys wziasc wiatrowke na strzelanke i ladowac do nich z olowianego srutu :cool: Quote
Maza94 Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 @johny13 Moja wypowiedź miała charakter sarkastyczny. :wink: Właśnie w związku z pogonią za fpsami. Quote
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 "Kup preckę KM Head vel Promyk, gumę promyka fioletową i springa 210. I sterydy, bo bez nich nie naciągniesz takie sprężyny w tej replice. A, można też zalać zestaw spustowy klejem, coby wytrzymał tą sprężynę. I przejdź się do tematu o replice. " Ale pitolisz... Nie masz pojęcia o tej replice albo mylisz ją z inną. Konkretnie fragment o zalewaniu spustu klejem. Johny, zdajesz sobie sprawę, że ta zabawa polega na strzelaniu do siebie? Poza tym spokojnie, zrobienie 700fps z tego badziewia to sztuka :D. Quote
johny13 Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 @ Maza94 - chyba ze tak ;) piwo dla ciebie;) @ dex - wiem jaka jest roznica miedzy 700fps a 900fps ;) Quote
krzysiekmw Posted February 5, 2011 Author Report Posted February 5, 2011 Dobrze więc ile najwięcej FPS-ów na niej uzyskam maksymalnie ? I jakich części użyć , również co jest z jakością produktów G&H ? Quote
parkie Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 Czytaj temat o SWD w dziale karabinów wyborowych, sam odpowiadałem na tak samo skonstruowanie pytanie, leniu. Quote
rogalov Posted February 10, 2011 Report Posted February 10, 2011 Uzyskanie 700 fps-ów w tej replice jest nie realne. Nie ma takiej możliwości. Tylko nielicznym udaje się przekroczyć próg 600fps. Quote
Ero-senin Posted February 16, 2011 Report Posted February 16, 2011 Niedawno sprzedałem swoje SWD które przy zestawieniu : - M190 SHS [ Trochę za twarde pewnie coś koło M200 tak na prawdę ] - Preclufie 6.03 - Stalowych bebechach - Wszystkim uszczelnionym [ Dysza itd.] Na kulkach MB 0.36 miała równe 490 fps czyli w przeliczeniu na 0.2 [ których nie miałem pod ręką a przynajmniej dobrej jakości do nowej precki ] wychodzi jakieś 625 fps . Da się przekroczyć oczywiście 700 fps [ bo da się wyciągnąć z tej repliki tyle ile ma oznaczenie sprężyny ] ale będzie to zapewne sprężyna około M220 więc będzie się to naciągało jak kuszę :] Oczywiście jeżeli uda się zrobić na tyle szczelny układ aby przy tej sprężynie powietrze nigdzie nie uciekało :] Quote
Maza94 Posted February 20, 2011 Report Posted February 20, 2011 Albo przerobić na gas. Tylko czy to 625fps przekłada się na celność i zasięg? Quote
Recommended Posts