Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, jest problem z tą baterią. Rozładowałem ją i naładowałem 2 razy ładowarką mikroprocesorową. Przy obydwóch cyklach weszło w nią tylko 1500 mAh. Oddałem koledze baterię naładowaną, u siebie sprawdził - pusta, ładował ją ładowarką dołączoną do repliki - nic. Czyżby wadliwa sztuka się trafiła? Z tego co się orientuję na dodatkowe baterie jest gwarancja, mam racje?

Edited by AdameKOSW
Posted

Przy bateriach możesz mieć kłopot w reklamacji, bo mogą zawsze powiedzieć, że ładowałeś "do góry nogami" :D.

Jedyne, co możesz zrobić to reklamacja i spróbować. Jak porządny sklep to nie powinno być problemów, bo renoma jest ważniejsza od 5 PLN.

Posted

nicd osiągają znamionową pojemność po 5 lub 10 cyklach, nie pamiętam dokładnie. Seger poprawi mnie w razie wu ;).

z frajerfoxami jest loteria. Przy kilku sztukach które przewinęły się przez moje łapy wystarczyło przepakietowanie aku by zaczął śmigać tak jak trzeba ale gwarancji nie ma, że to pomoże ;P.

Posted

jaką ładowarką "mikroprocesorowych" jest mnóstwo. Najpierw pakiet rzeba rozłądowac, potem nałądowac, nie przekraczać 1C podczas formowania ogniw. Poza tym te 1500mAh weszło ale jakim pradem ? Dodatko wartośc 200mAh jest wartościa orientacyjna, w pakiet moze wchodzic 10% mniej lub więcej.

Posted (edited)

Ale nie cały świat się w tych ładowarkach obraca :P, człowiek do nie dawna ładował baterie tzw "chińskimi prostownikami" i batki rade dawały, przeszedł na coś lepszego i krytyka ;/

Żeby offtopu nie było :p Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie odnośnie tej baterii ?

Edited by AdameKOSW
Posted

to powiedz mi czemu ludzie kupujacy dobre pakiety i łaodwarki nie maja problemu z zasilaniem replik czy modeli, gdzie w modelach cześciej płynie sporo wiekszy prąd :) ?