Hannon Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 Pytanko jest nastepujące - czy ktoś wie gdzie i pod jaką nazwę dostane te małe konektorki nasuwane na silnik ? Albo chociaż coś co może pełnić taką rolę i pełnić ją dobrze a nie raz sie trzyma a jutro spadnie. Zrobiłem własne okablowanie do repliki, deansy, lutowania do styków itd. ale nie chciałbym kabli lutować na stałe do silnika tylko wstawić tam jednak konektory. Proszę o wstrzymanie się od rad typu "kup gotowe okablowanie", bo nie o to mi chodzi... Chodzi mi stricte o konektorki. Pozdrawiam - Hannon Quote
spartanaqa Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 W każdym elektrycznym powinny być - ja sam kupowałem bo rozwaliłem niechcący - warto tylko zwrócić uwagę na rozmiar. Quote
Kiekos Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 Pod nazwą "konektory silnikowe" :icon_biggrin: Znalazłem pierwsze lepsze, możesz poszukać sobie więcej: http://www.salonasg.pl/index.php?p983,konektory-silnikowe-classic-army http://www.asg.com.pl/Konektory_silnikowe_CA,p,908.php http://www.asg.com.pl/Konektory_silnikowe_pozlacane_8_szt_Prometheus,p,1697.php Quote
Hannon Posted January 3, 2011 Author Report Posted January 3, 2011 (edited) edit - Kiekos ubiegłeś mnie. :P Dzięki. Nie sprawdziłem capri faktycznie. Dzięki Panowie. edit2 - czy ktoś może testował jakie najgrubsze kable tymi konektorami chwycę ? Edited January 3, 2011 by Hannon Quote
Soul reaper Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 (edited) Screw ma rację, weź stare okablowanie i przejdź się do jakiegoś elektrycznego. Za opakowanie zapłacisz mniej niż za 2 szt. CA :D Ewentualnie możesz ze starego okablowania wydłubać. Edit: A jakie okablowanie chcesz wstawić? 1,5mm2 bez problemu. Edited January 3, 2011 by Soul reaper Quote
Hannon Posted January 3, 2011 Author Report Posted January 3, 2011 Najgrubsze jakie sie da. ;P Korzystam z różnych baterii, i różnych mocy. Mam ICSa z dwudzielnym gearboxem, więc okablowania nie ruszam przy zmianach górnego szkieletu. A zaś dolny, chce przygotować jak najbardziej pancernie. Pod mocne lipole, akumulatory żelowe też sie podpinało do repliki... :P Ba. Pod samochodowy stacjonarnie też już podpinałem. :P Myślałem o 2.5mm^2. Quote
seger Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 2,5mm moze byc problem z włozeniem tego do środka. konektory kupic u elektronika, w sklepie z głośnikami, u elektryka nawet. szerokość 2,8mm. koszt ok 30-50gr za sztuke. Quote
MAJOR762 Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 Pozłacane u mnie w elektronicznym 20gr/sztuka. Kable 2,5mm jakoś tam wchodzą ale trzeba się już nagimnastykować i naupychać. 1,5 wchodzą jak należy, 2mm z lekkimi kombinacjami. Quote
Hannon Posted January 3, 2011 Author Report Posted January 3, 2011 2.5mm wepchnę do ICSa na pewno, bo kumpel z ekipy wepchnął to do swojego. A szkielety mamy takie same. Ale dzięki. Wiem to co trzeba. Wziąc jeden na wzór i pójść do innego sklepu elektronicznego. :P Myślę że temat jest wyczerpany. Quote
xel20 Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 (edited) tylko jaki jest sens ładować tam kable 2,5mm^2? Szczególnie jak ładujesz tam wsuwki, które automatycznie tworzą ci tam wąskie gardło. Póltorówka wystarcza w zupełności w 90% replik asg. Edited January 3, 2011 by xel20 Quote
Hannon Posted January 3, 2011 Author Report Posted January 3, 2011 Jak mówiłem podłączam do tej repliki bardzo dziwne akumulatory, i chcę zrobić jak najbardziej pancerny dolny szkielet. Zakładam że do tej repliki może być wsadzana sprężynka M210, i takie moce ma mi wytrzymywać komplet w dolnym szkielecie. Więc dla przyzwoitego rofa musi być porządny silnik i akumulator. Po prostu mam dość robienia tej repliki półśrodkami na kablach z kawałków. Jedno okablowanie przepaliłem już. Nie chce mieć tej sytuacji ponownie. Z pewnością 2.5mm^2 nie zaszkodzi. Quote
xel20 Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 ale i nie jest potrzebne. Skoro spaliłeś kable to znaczy, że coś było spartaczone. Quote
seger Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 eee kable 1mm i deansy - li-pol 3S, magnum, m140 systemy i full auto coco jumbo - okablowanie całe :) nie wiem jak Ty zrobiłeś ze spaliłeś kable :) Quote
zaki123 Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 :zastanawia: może gdzieś spięcie zrobił i zaczęło się palić Quote
Padaka Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 BTW - M210 w GB ICS ? ... sorry - te repliki są OK, GB dwudzielny jest rewelka, ale wszystko co powyżej springa 170 zabija szkielet w tym GB. żeby nie było - sam jestem użytkownikiem replik ICS'a a ich eMek miałem już ze 3 :) Tak jak pisze Seger - u mnie podobna konfiguracja lipol, m140, deansy, i niskooporowe 1mm^2 wystarcza - nic się nie pali nie topi nie śmierdzi... :) Trzeba pamiętać o porządnym - czytaj poprawnym - lutowaniu. Quote
Hannon Posted January 4, 2011 Author Report Posted January 4, 2011 No właśnie w tamtych kablach padło na lutowaniu. 2.5mm^2 upchnięte już w szkielecie. :) Jutro się wybiorę po konektorki na silnik. Co do M210 w GB ICSa śmiga jak ta lala. Może miałeś felerny szkielet. Mam w ekipie gościa który katuje swojego ICSa sprężynami powyżej M210... Gdzieś nawet jak bym go poprosił to mógłby mi wysłać zdjęcie jak chronował swoje bydle, i wyszło przekroczenie zakresu. Więc o pancerność się nie martwię... Quote
Recommended Posts