-Otto- Posted April 13, 2011 Author Report Posted April 13, 2011 No niby tak, ale nie będzie to tak trwałe (marker). Próbowałem już markerem pomalować wylot lufy i to się ścierało po jakimś czasie. A skoro i tak będę lufę wymieniał, to 10 dolców w tą czy w tą (ok $52 za PDI Palsonite, a $43 za zwykłą, srebrną), żeby mieć lepiej wyglądającą lufę, to już nie ma różnicy przy wartości całego Glocka - pod koniec będzie zdecydowanie ponad 1500zł. Quote
Ari Posted April 13, 2011 Report Posted April 13, 2011 Jak tak bardzo chcesz wytrzymaly lakier to daj to do pomalowania proszkowego ;) Quote
Guest (ID:6452) Posted April 13, 2011 Report Posted April 13, 2011 a zamki dobrych producentów to sa lakierowane czym sądzisz? Sprayem? :D Quote
-Otto- Posted April 13, 2011 Author Report Posted April 13, 2011 Plakatówką ;P Ale na lufie Guardera był taki syf, że plastik to ścierał... A co dopiero jak przyszedł metal, hoho. Jakiś ichni "P-Proces". A lufa SD jak mówiłem jest chyba anodowana - powierzchnia wygląda podobnie do przedniego panelu wzmacniacza, z informacji które znalazłem ta część Onkyo jest właśnie tak pokryta. Ariemu nie chodziło czasem o pomalowanie lufy wewnętrznej? A do malowania proszkowego chyba za jakiś czas pójdzie lufa zewnętrzna - już są delikatne odpryski przy styku tylnej części komory nabojowej z zamkiem Przy okazji - chyba wyrywanie się i kupowanie łożyska 9mm było... bez sensu. BB Unit jest osadzony jest w zamku SD delikatnie niżej i to chyba powoduje że się zacina. Może jutro zmienię spowrotem na standardowe łożysko 8mm i zobaczę. Z dalszych obserwacji zamka - jest on nieco węższy od standardowego TM. A TMy, z tego co czytałem, miały problemy z wchodzeniem do kabur Fobusa - ciekawe czy ten zamek likwiduje ten problem. Acz nie mam zamiaru tego sprawdzać - ponoć Fobusy lubią rysować zamki. Quote
Guest (ID:6452) Posted April 13, 2011 Report Posted April 13, 2011 Nie wiem jak lufy ale lakier na zamkach guardera jest na prawdę dobry. Quote
-Otto- Posted April 13, 2011 Author Report Posted April 13, 2011 Proszzz: https://lh6.googleusercontent.com/_X7AHdwO6UAI/TaXoBqs653I/AAAAAAAABCU/6QjXGs8xoGg/DSCN0992.JPG To zasługa plastikowego zamka i jednego przeładowania metalowym... Quote
Guest (ID:6452) Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 Mi to wygląda na lufę a nie zamek :D Quote
-Otto- Posted April 14, 2011 Author Report Posted April 14, 2011 No chodziło o kiepskie pokrycie lufy? ;P BTW okazało się słusznym iż muszę wrócić do łożyska 8mm. Ba! I tak muszę jeszcze BBU podpiłować. Quote
-Otto- Posted June 23, 2011 Author Report Posted June 23, 2011 Kasy ni mo, to i nowych części ni mo na razie, ale przynajmniej zebrałem się i zrobiłem zdjęcia do galerii (link w podpisie). Quote
-Otto- Posted October 15, 2013 Author Report Posted October 15, 2013 (edited) Przerobiłem BBU pod plastikową płytkę zamka od Stark Armsa (jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to ostra niezbyt podchodzi - jest węższa i zostaje szpara - średnio to wygląda). Zdjęcie jest linkiem do galerii. Edited October 15, 2013 by -Otto- Quote
Recommended Posts