Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No niby tak, ale nie będzie to tak trwałe (marker). Próbowałem już markerem pomalować wylot lufy i to się ścierało po jakimś czasie. A skoro i tak będę lufę wymieniał, to 10 dolców w tą czy w tą (ok $52 za PDI Palsonite, a $43 za zwykłą, srebrną), żeby mieć lepiej wyglądającą lufę, to już nie ma różnicy przy wartości całego Glocka - pod koniec będzie zdecydowanie ponad 1500zł.

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Plakatówką ;P

Ale na lufie Guardera był taki syf, że plastik to ścierał... A co dopiero jak przyszedł metal, hoho. Jakiś ichni "P-Proces". A lufa SD jak mówiłem jest chyba anodowana - powierzchnia wygląda podobnie do przedniego panelu wzmacniacza, z informacji które znalazłem ta część Onkyo jest właśnie tak pokryta.

Ariemu nie chodziło czasem o pomalowanie lufy wewnętrznej? A do malowania proszkowego chyba za jakiś czas pójdzie lufa zewnętrzna - już są delikatne odpryski przy styku tylnej części komory nabojowej z zamkiem

Przy okazji - chyba wyrywanie się i kupowanie łożyska 9mm było... bez sensu. BB Unit jest osadzony jest w zamku SD delikatnie niżej i to chyba powoduje że się zacina. Może jutro zmienię spowrotem na standardowe łożysko 8mm i zobaczę.

Z dalszych obserwacji zamka - jest on nieco węższy od standardowego TM. A TMy, z tego co czytałem, miały problemy z wchodzeniem do kabur Fobusa - ciekawe czy ten zamek likwiduje ten problem. Acz nie mam zamiaru tego sprawdzać - ponoć Fobusy lubią rysować zamki.

• 2 months later...
  • 2 years later...
Posted (edited)

Przerobiłem BBU pod plastikową płytkę zamka od Stark Armsa (jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to ostra niezbyt podchodzi - jest węższa i zostaje szpara - średnio to wygląda). Zdjęcie jest linkiem do galerii.

IMG_2229.JPG

Edited by -Otto-