Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Możliwe. Była na aukcji od złotówki.

Dzisiaj widziałem parę nowych ładownic od TMC i muszę powiedzieć, że mnie zagięło. Jakość naprawdę bardzo przyzwoita, wreszcie załatwili sobie normalne materiały wreszcie. Obawiam się, że Flyye może mieć poważne problemy z nową konkurencją.

A jak z kolorami ? Zmienili coś w tej kwestii ?

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Invista to firma, obecny posiadacz licencji na Cordurę (kiedyś DuPont).

O ile wiem, Invista otrzymała licencję właśnie od DuPont.

A jak z kolorami ? Zmienili coś w tej kwestii ?

Wygląda mi na to, że tak. Jestem przekonany, że to była już normalnie wyglądająca cordura, ale światło było nienajlepsze.

na ebairsoft jest wydzielony dział na produkty uszyte z Cordury 1000D

Zdaje się, że jest to materiał "podobny" do Cordury oryginalnej.

• 1 month later...
Posted

Drugie pytanie dotyczące ichniej RRVki. Teraz to to kosztuje ok 180zł, gdzie odpowiednik Pantaca ok 112 dolarów. ( ok 330-340zł ). TMC kosztuje w sumie 1/2 Pantaca czy Flyye. I- czy TMC-owska RRVka nadaję się do użytku, czy jak Mortis mówił, "Sprzedałem najszybciej jak się dało"?.

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Ja nie mam żadnych zastrzeżeń co do jakości szycia, napów i materiału jakiego używają (wnioskuje po ładownicach jakie posiadam) - może większe rzeczy im tylko nie wychodzą? ;)

Co do porównania cenowego - zarówno Pantac jak i Flyye stoją wyżej pod względem jakości (dla też kosztują więcej, m.in przez oryginalną Cordurę).

Edited by MartiN_BB
  • 8 months later...
Posted (edited)

Odgrzeję kotleta..

Czy ktoś ostatnimi czasy kupował kamizelkę od TMC w multicam??

Przymieżam się na RRV właśnie tej firmy w multicamie i nie wiem czy brać... (tzn ktoś kiedyś w temacie pisał że kolory są ciulowe ale może teraz coś się zmieniło)

Pozdrawiam.

Edited by Pietia888
  • 3 weeks later...
Posted

http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=2014&osCsid=c4b85j2i3j5ppjve6mqmq5mi41

http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=3262&osCsid=c4b85j2i3j5ppjve6mqmq5mi41

Gacie nr 1 khaki, gacie nr 2 CB. Pytanie, czy te khaki ktoś widział na oczy, i czy rzeczywiście są takie białe/jasne? Być może teraz sobie je pociągnę a chcę coś ala CB, tylko z wkładkami twardymi. Wiem że są na EBB, ale na shooterze będę miał zniżkę.

• 9 months later...
Posted

Mam Platea 6094 od nich (http://www.ebairsoft.com/cordura-6094-style-plate-carrier-khaki-p-3569.html).

Napy są do dupy, w kamizelce szybko się pourywały, wewnętrzne kieszenie na magazynki (http://www.ebairsoft.com/inner-pouch-6094-plate-carrier-p-5437.html) są za szerokie w stosunku do kieszeni, dodatkowo 4 magazynki wchodzą bardzo ciasno. Trzeba je wciskać nogą ;)

Oprócz tych dwóch wad wszystko na ten czas jet ok ;)

• 10 months later...
Posted

Hej! Mam takie pytanko: Jak ma się jakość mundurów TMC, w stosunku do np. Helikona? W szczególności interesuje mnie jakość wykonania spodni i combatów wzorowanych na Crye Precision.

• 2 weeks later...
Posted

W przypadku Helikona, jak się szybciutko popruje to możesz spróbować poprosić o pomoc producenta, przy opcji pod tytułem TMC zostaniesz ze szmatką w ręce.

Generalnie ocena wytrzymałości jednego i drugiego:

szklana_kula.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Ciuchy od TMC moim zdaniem to tragedyja. Rozmiarówka jakas z kosmosu, to raz. Dwa, kolor. zaryzykowałem, kupiłem i sam sie z siebie śmiałem. Portki zwykłe http://deltashop.pl/pl/spodnie/998-spodnie-taktyczne-cargo10-tmc-aor1.html kolor z AOR'em łaczy chyba tylko nazwą. Wada kolejna sztywne to, w strukturze a'la ripstop. Kolor po drugim praniu zaczął ewidentnie schodzić. Tak więc ubioru stanowczo nie polecam, przynajmniej tego w AOR'ze.

Posted

Czy jest na forum ktoś, kto używał kopii JPC w trochę bardziej wymagających warunkach niż sobotni wygrzew na strzelance i może podzielić się opinią na temat wytrzymałości tego plejta? Proszę o opinię praktyków, bo opinie na zagranicznych forach są sprzeczne, a mnie niezbyt urządza recenzja z YT typu "dobrze wygląda";"wygląda na wytrzymałą".

Posted

Opierając się na moich doświadczeniach z tą kamizelką - miałbym pewne wątpliwości co do wytrzymałości w bardziej wymagających warunkach. Generalnie jest ok, ale nitki i zaciągnięcia są normą co sugeruje, że przy bardziej ekstremalnym użytkowaniu może się delikatnie mówiąc posypać.

O jakich warunkach "bardziej wymagających" myślisz?

Posted

Myślę, że chociażby ciągnięcie za jej szelki podczas ewakuacji, przetyrka po glebie, zapewne także użycie w akcjach typu CQB/MOUT, gdzie ciorałaby się i obijała o budynki, beton itd.

• 2 weeks later...
Posted

mam JPC OD od TMC, wychodzę z założenia że sprzęt jest po to aby go używać tyrać jak cholera. Jedyne wady jak dotąd to musiałem nadtopić mocniej końcówki taśm, bo w dwóch miejscach zaczęło się toto pruć. Po tym zabiegu żadnych problemów.

Ogólnie jestem zadowolony, wlasnie rozkminiam zakup combatów CB/AOR1 od nich. Mam też ładownice i cargo TMC, tu to już bajko ty moja - tanie i świetne. JPC ma fajne przeszycia w tych bocznych taśmach, tzn jest taśma-wkładka antypoślizgowa-taśma. Sprawdza się.

• 2 weeks later...
Posted

Hm, właśnie dotarła do mnie kamizelka od TMC w Khaki (ale to się chyba nie różni niczym od CB u nich :D) - kolor całkiem fajny, nie świeci się, o co miałem obawy ze względu na kraj producenta :)