Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

spotkało mnie takie coś:

dsc06093v.jpg

dsc06094z.jpg

Moje pytanie - czy przez takie uszkodzenie tulei pod anti-reversal GB jest do wymiany ? Przy okazji padł mi tłok. A stoję przed zakupem nowej repliki. Cenę nowego tłoka zniosę, ale zakup nowego GB nie - a nie chce kupić tłok, a później się okaże, że nie chodzi GB jak należy i mieć bezsensu wydaną kasę.

Za wszelką pomoc, dzięki z góry.

Posted

dac dłuższy sworzeń zatrzasku - przypadek totalnie ostateczny.

Tego za bardzo nie rozumie... Jeśli zrobię otwór to a-r mi zejdzie niżej i nie będzie się trzymał po drugiej stronie.

Posted

a ja się podczepie do tematu. Podczas rozbierania gearboxa v2 wyjąłem Antireversal i teraz mam problem z tą sprężynką która znajdowała się pod nim. mianowicie mam ją ale nie wiem jak ją umieścić. w które miejsca wsadzić końcówki

Posted (edited)

Więc tak:

Na 1 zdjęciu Reseta po prawo od tego otworu masz taką wystającą "wysepkę" przez, która idzie śruba po zamknięciu GB. O ten element opierasz krótszą nóżkę sprężynki. Na przykładzie 1 zdjęcia, krótszą nóżkę musisz wcisnąć w przestrzeń pomiędzy kołnierze od otworu AR a tą "wysepką". Samą sprężynę mocujesz na krótszej nóżce AR i drugi koniec sprężynki opierasz na AR.

Edit: sprężynke na AR załóż tak jak na tym zdjęciu:

http://www.airsoftparts.ca/store2/images/modify-anti-reversal-latch-v2v3.jpg

Potem zahacz ją w tą przestrzeń co przed chwila opisałem.

Edited by dobry_mudzyn_z_afryka